09:57:13 26.02.2024
Stiri

Condiții mai bune pentru persoanele fizice care transmit colete neînsoțite în R. Moldova: Pragul de la care va începe impozitarea, majorat de la 0 la 45 de euro

Actualitate 29.11.2023 11:00 Vizualizări3019 Autor: Ziarul National
Condiții mai bune pentru persoanele fizice care transmit colete neînsoțite în R. Moldova: Pragul de la care va începe impozitarea, majorat de la 0 la 45 de euro
Poză simbol


Impozitarea coletelor transmise de persoane fizice către persoane fizice din R. Moldova ar putea începe de la pragul de 45 de euro, iar condițiile pentru expedierea coletelor neînsoțite de către persoanele juridice la adresa persoanelor fizice din R. Moldova rămân neschimbate - acestea vor fi impozitate de la 150 de euro.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Finanțelor și expus dezbaterilor publice, suma de 45 de euro fiind plafonul acceptat de UE în ceea ce privește exceptarea de la plata taxelor și procedurilor vamale.

În prezent, Codul Fiscal prevede impozitarea de la primul leu a coletelor neînsoțite trimite de persoane fizice către persoane fizice. Ministerul Finanțelor propune majorarea pragului pentru colete trimise de persoană fizică pentru persoană fizică, fără a micșora, totodată, limita pentru coletele transmise de persoanele juridice către persoane fizice.

„În proiectul propus dezbaterilor publice, avem situația în care coletele transmise de la persoană juridică către persoană fizică în R. Moldova sunt impozitate de la 150 de euro. Cât privește coletele de la persoană fizică pentru persoane fizice, noi am propus în proiectul aflat în dezbateri publice să majorăm acest prag de la zero la 45 de euro, astfel încât să avem un confort mult mai mare pentru persoanele fizice care transmit colete la persoane fizice”, a explicat astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, ministrul Finanțelor Petru Rotaru.

Cât privește coletele însoțite, normele rămân aceleași – nu vor fi impozitate bunurile a căror valoare nu depășește în vamă, pe cale terestră, suma de 300 de euro, iar pe cale aeriană - suma de 430 de euro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md