00:33:28 06.12.2023
Stiri

CNI a DAT IAMA prin judecători și polițiști. Vor fi verificați 52 de magistrați

Anticorupție 04.06.2016 18:01 Vizualizări2036 Autor: Ziarul National
CNI a DAT IAMA prin judecători și polițiști. Vor fi verificați 52 de magistrați


Comisia Națională de Integritate (CNI) a inițiat joi controale în privința averii și veniturilor a cinci judecători și patru ofițeri de poliție, suspectați că ar deține proprietăți care nu corespund veniturilor lor sau că nu ar fi declarat toate bunurile pe care le dețin.

Este vorba în special despre judecători ai Curții de Apel Chișinău și ai Curții Supreme de Justiție. Potrivit CNI, numărul mare de judecători supuși verificărilor se explică prin faptul autosesizării Comisiei urmare a publicației în mass-media a unui articol în care sunt nominalizați în total 52 de judecător de la diferite instanțe din țară. Referitor la ceilalți judecători vizați în publicație, Comisia se va pronunța în cadrul ședințelor viitoare.

Precizăm că Ziarul NAȚIONAL a publicat recent un articol despre veniturile și averile obținute în ultimul an de judecătorii celor două instanțe.

În 2015, fiecare al patrulea magistrat de la Curtea Supremă de Justiție și Curtea de Apel Chișinău a deschis câte un șantier de construcție sau și-a cumpărat o nouă locuință. Mai mulți judecători și-au procurat mașini noi sau și le-au vândut pe cele vechi. În unele cazuri, achizițiile ajung până aproape de cinci milioane de lei.

Chiar dacă au salarii generoase, unii judecători au continuat și anul trecut să primească donații de la părinți pensionari aflați peste hotare sau de la copii. Alții au vândut proprietăți considerabile.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md