15:10:36 25.07.2024
Stiri

Clase cu predare în limba UCRAINEANĂ, deschise într-un liceu din Chișinău: Câți copii refugiați din Ucraina învață în școli din R. Moldova

Actualitate 17.06.2024 12:27 Vizualizări696 Autor: Ziarul National
Clase cu predare în limba UCRAINEANĂ, deschise într-un liceu din Chișinău: Câți copii refugiați din Ucraina învață în școli din R. Moldova
Poză simbol


Mai multe clase cu predare în limbile ucraineană și română vor fi deschise, în anul următor de studii, la gimnaziul „Taras Șevcenko” din Chișinău.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), această oportunitate va oferi posibilitate copiilor refugiaților ucraineni, dar și etnicilor ucraineni din republica noastră să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova.

Clasele vor fi deschise atât la ciclul primar (I și IV), cât și la cel gimnazial (V). Elevii vor studia în limbile ucraineană și română, cu respectarea curriculumului național, iar profesorii vor fi selectați din rândul refugiaților și al cadrelor didactice din R. Moldova, cunoscători de limba ucraineană.

De asemenea, vor fi organizate cursuri de instruire pentru profesori și activități culturale pentru elevi, cu scopul de a îmbunătăți competențele lingvistice.

MEC anunță că poartă în prezent discuții cu parteneri internaționali în vederea obținerii unui suport financiar pentru renovarea și dotarea spațiilor de studii și sălilor sportive, precum și pentru traducerea unor manualelor în limba ucraineană.

Menționăm că, în școlile și grădinițele din Republica Moldova învață acum 2 300 de copii din Ucraina.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md