05:31:01 24.04.2024
Stiri

Circa 3 000 de gospodării din R. Moldova au primit hrană pentru animale, donată de FAO: „Sprijin de urgență gospodăriilor rurale, care să le permită să nu renunțe la creșterea animalelor și să sporească producția de lapte”

Actualitate 01.03.2024 17:40 Vizualizări1352 Autor: Ziarul National
Circa 3 000 de gospodării din R. Moldova au primit hrană pentru animale, donată de FAO: „Sprijin de urgență gospodăriilor rurale, care să le permită să nu renunțe la creșterea animalelor și să sporească producția de lapte” MAIA


Circa 3 000 de gospodării casnice din raioanele Cimișlia, Fălești, Ștefan Vodă și Șoldănești au primit câte 400 de kg de hrană pentru animale, suficientă până la începerea sezonului de pășunat.

Furajele au fost donate de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), ca răspuns de urgență la necesitățile fermierilor mici și gospodăriilor casnice rurale, cauzate de impactul războiului din Ucraina și al secetei. Programul are o valoare de 4 milioane de dolari, bani alocați de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), Elveția, și Guvernul Japoniei.

Raimund Jehle, reprezentantul FAO în Republica Moldova, a declarat astăzi, la evenimentul de distribuție a furajelor către 61 de familii din Gura Galbenei, raionul Cimișlia, că urmările secetei și crizei din regiune au afectat starea sectorului agroalimentar și au făcut ca hrana pentru animale să devină mai scumpă și uneori chiar neaccesibilă pentru familiile din satele moldovenești.„De aceea, prin intermediul programului FAO se acordă un sprijin de urgență gospodăriilor rurale, care să le permită să nu renunțe la creșterea animalelor și să sporească producția de lapte”, a spus reprezentantul FAO.

„Aș dori să-mi exprim respectul pentru fermieri, care au demonstrat perseverență în fața dificultăților recente”, a declarat și Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, la eveniment.

Pe lângă furaje, FAO a distribuit recent în opt raioane seturi de semințe de legume și urmează, în cadrul aceluiași program, să vină cu ajutor sub formă de cartofi de sămânță în alte cinci raioane, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.În această primăvară, aproximativ 12 000 de fermieri mici și gospodării rurale din R. Moldova vor beneficia de sprijin din partea FAO.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md