17:37:00 27.05.2019
 
Stiri

Cioloş a făcut bilanţul Cabinetului său: „Nu exclud implicarea în politică”

Știri 04.01.2017 18:30 Vizualizări1523 Autor: Ziarul National
Cioloş a făcut bilanţul Cabinetului său: „Nu exclud implicarea în politică” Sursa: libertatea.ro

Cioloş a făcut bilanţul Cabinetului său, miercuri, și a declarat că vrea să se implice în jurul Platformei România 100 și că nu exclude implicarea în politică.

„Implicarea politică nu o exclud, dar nu am luat o decizie. Eu consider că deja, de la un astfel de nivel de responsabilitate, un prim-ministru, când îşi face treaba şi încearcă să-şi facă treaba corect, face politică într-un anumit fel.

Sigur, nu a fost politică partinică din punctul meu de vedere, pentru că nu am fost înscris într-un partid politic, dar voi căuta să văd care e modalitatea cea mai eficientă ca să pot să-mi valorific competenţele în viitor”, a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă de bilanţ, la Palatul Victoria.

Dacian Cioloș a declarat că această guvernare a beneficiat de „o formulă excepţională”, care a beneficiat, însă, „de o susţinere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii”.

Acest Guvern a apărut (…) într-un context social şi politic excepţional, după manifestaţii de stradă, după demisia guvernului precedent, moment în care s-a convenit la nivel politic instalarea unui guvern tehnocrat. A fost deci o formulă excepţională a acestei guvernări şi în acest context (…) am beneficiat şi de o susţinere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Dacian Cioloș intenționează să se implice civic în jurul Platformei România100. El intenționează, totodată, să poarte și o discuţie cu PNL şi USR.

„O să vedem care formă e cea mai eficientă, intenţia mea e să văd ce fel de acţiune civică pot construi în jurul Platformei România 100, o să vedem în perioada următoare”, a spus Cioloş, care a menționat că mai mulţi colaboratori din guvern şi-au exprimat dorinţa de a găsi „o cale de implicare civică pentru a valorifica experienţa câştigată în acest an”.

Mai mult decât atât, Dacian Cioloş a afirmat că nu are de gând să părăsească România şi nu își dorește şefia SIE.

„Vreau să spun foarte clar că nu mi-am pus problema să părăsesc ţara, nu am de ce, intenţionez să rămân în ţară”, a subliniat el.

Dacian Cioloș a discutat și cu Sorin Grindeanu

Premierul Dacian Cioloş a discutat cu Sorin Grindeanu. Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că a discutat de mai multe ori la telefon cu premierul desemnat, Sorin Grindeanu, şi că vor avea o discuţie mai detaliată în cursul zilei de joi.

„Eu am avut mai multe discuţii telefonice în aceste zile cu domnul prim-ministru desemnat, inclusiv astăzi. Am înţeles că dânsul va veni, după depunerea jurământului la Cotroceni, la Palatul Victoria şi intenţionează să aibă chiar o şedinţă de guvern. O să-l aştept când va veni la Palatul Victoria, însă am convenit să avem o discuţie mai aşezată şi mai detaliată în cursul zilei de mâine (joi – n.r.)”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de bilanţ, la Palatul Victoria.

Premierul îşi doreşte, totodată, ca noul Guvern să continue anumite programe şi acţiuni ale actualului Executiv.

„Ce o să-i spun, o să-i spun dânsului direct. Ceea ce am avut de spus public am spus-o deja, inclusiv legat de aşteptări, să continue anumite programe, să continue anumite acţiuni, care din punctul nostru de vedere sunt benefice, dar sigur, fiecare guvern vine cu programul lui de guvernare”, a adăugat Cioloș.

Sursa: libertatea.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2019 09:15 Nicolae Negru Europa ne unește sau ce învățăminte a...

24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md