17:56:34 24.08.2019
 
Stiri

Cioloş a făcut bilanţul Cabinetului său: „Nu exclud implicarea în politică”

Știri 04.01.2017 18:30 Vizualizări1652 Autor: Ziarul National
Cioloş a făcut bilanţul Cabinetului său: „Nu exclud implicarea în politică” Sursa: libertatea.ro

Cioloş a făcut bilanţul Cabinetului său, miercuri, și a declarat că vrea să se implice în jurul Platformei România 100 și că nu exclude implicarea în politică.

„Implicarea politică nu o exclud, dar nu am luat o decizie. Eu consider că deja, de la un astfel de nivel de responsabilitate, un prim-ministru, când îşi face treaba şi încearcă să-şi facă treaba corect, face politică într-un anumit fel.

Sigur, nu a fost politică partinică din punctul meu de vedere, pentru că nu am fost înscris într-un partid politic, dar voi căuta să văd care e modalitatea cea mai eficientă ca să pot să-mi valorific competenţele în viitor”, a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă de bilanţ, la Palatul Victoria.

Dacian Cioloș a declarat că această guvernare a beneficiat de „o formulă excepţională”, care a beneficiat, însă, „de o susţinere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii”.

Acest Guvern a apărut (…) într-un context social şi politic excepţional, după manifestaţii de stradă, după demisia guvernului precedent, moment în care s-a convenit la nivel politic instalarea unui guvern tehnocrat. A fost deci o formulă excepţională a acestei guvernări şi în acest context (…) am beneficiat şi de o susţinere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Dacian Cioloș intenționează să se implice civic în jurul Platformei România100. El intenționează, totodată, să poarte și o discuţie cu PNL şi USR.

„O să vedem care formă e cea mai eficientă, intenţia mea e să văd ce fel de acţiune civică pot construi în jurul Platformei România 100, o să vedem în perioada următoare”, a spus Cioloş, care a menționat că mai mulţi colaboratori din guvern şi-au exprimat dorinţa de a găsi „o cale de implicare civică pentru a valorifica experienţa câştigată în acest an”.

Mai mult decât atât, Dacian Cioloş a afirmat că nu are de gând să părăsească România şi nu își dorește şefia SIE.

„Vreau să spun foarte clar că nu mi-am pus problema să părăsesc ţara, nu am de ce, intenţionez să rămân în ţară”, a subliniat el.

Dacian Cioloș a discutat și cu Sorin Grindeanu

Premierul Dacian Cioloş a discutat cu Sorin Grindeanu. Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că a discutat de mai multe ori la telefon cu premierul desemnat, Sorin Grindeanu, şi că vor avea o discuţie mai detaliată în cursul zilei de joi.

„Eu am avut mai multe discuţii telefonice în aceste zile cu domnul prim-ministru desemnat, inclusiv astăzi. Am înţeles că dânsul va veni, după depunerea jurământului la Cotroceni, la Palatul Victoria şi intenţionează să aibă chiar o şedinţă de guvern. O să-l aştept când va veni la Palatul Victoria, însă am convenit să avem o discuţie mai aşezată şi mai detaliată în cursul zilei de mâine (joi – n.r.)”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de bilanţ, la Palatul Victoria.

Premierul îşi doreşte, totodată, ca noul Guvern să continue anumite programe şi acţiuni ale actualului Executiv.

„Ce o să-i spun, o să-i spun dânsului direct. Ceea ce am avut de spus public am spus-o deja, inclusiv legat de aşteptări, să continue anumite programe, să continue anumite acţiuni, care din punctul nostru de vedere sunt benefice, dar sigur, fiecare guvern vine cu programul lui de guvernare”, a adăugat Cioloș.

Sursa: libertatea.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md