06:13:09 21.04.2019
 
Stiri

Cine ar fi membrii PD care au fost reținuți în dosarul privind colectarea ilegală a milioane de lei pentru acoperirea diferitor nereguli la Î. S. „Gările şi staţiile auto”

Anticorupție 24.07.2018 15:00 Vizualizări2221 Autor: Ziarul National
Cine ar fi membrii PD care au fost reținuți în dosarul privind colectarea ilegală a milioane de lei pentru acoperirea diferitor nereguli la Î. S. „Gările şi staţiile auto”

Doi dintre șefii Întreprinderii de Stat „Gările şi staţiile auto”, reținuți săptămâna trecută într-un dosar privind colectarea ilegală a milioane de lei pentru acoperirea diferitor nereguli ale operatorilor de curse naționale și internaționale, ar fi membri ai Partidului Democrat (PD).

Potrivit deschide.md, Alexandru Ilieș, șeful Î.S „Gările şi staţiile auto”, filiala Căușeni, ocupa și funcția de vicepreședinte al Organizației Teritoriale PD Căușeni. De asemenea, o altă persoană reținută în acest dosar, Vitalie Șaragov (șeful filialei Bălți a Î.S „Gările şi staţiile auto”n.r.) este membru al partidului de guvernământ.

Întreaga schemă ar fi fost coordonată de Vitalie Gavrilov, actualul șef adjunct al Î.S „Gările și Stațiile Auto”, care în prezent este internat la spital.

Democratul Alexandru Ilieș menționează în declarația sa de avere pentru anul 2017 un salariu anual de numai 57 408 lei de la Î.S. „Gările şi staţiile auto” și o indemnizație de consilier raional de aproximativ 2 232 lei. Cu toate acestea, Ilieș deține automobilele BMW X5, Volkswagen Crafter, Nissan PATROL și un camion DAF ale căror valoare, așa cum indică acesta, se ridică numai la câteva zeci de mii de lei.

La rândul său, Vitalie Șaragov, ar deține, prin intermediul persoanelor interpuse, o companie care prestează servicii de transport de pasageri.

Şaragov era în 2017 membrul Consiliului Municipal Bălţi. Pe lângă funcţia de bază, acesta era asociat în patru companii – Vigolest SRL, Borimix-Lux SRL,FPC Cneaz SRL şi Mirnalis SRL. Bănuitul a contribuit la fondul electoral al PD cu 50.000 la alegerile parlamentare din 2014, iar la cele locale din 2015 – cu 20.000 lei.

În același dosar a fost reținut și adjunctul de la Î. S „Gările şi staţiile auto”, Vitalie Gavrilov, doar că în ziua reținerii i s-a făcut rău și a fost internat la spital unde se află până în momentul de față. Acesta scrie în declarația sa de avere că în anul 2017 a primit un salariu de peste 270 000 lei. Funcționarul mai indică un salariu de aproape 20 000 lei de la compania „TRANSBOGDAN & CO”, companie care activează în domeniul transportului de pasageri. Anterior Gavrilov a fost în vizorul Autorității Naționale pentru Integritate.

Pe lângă cei trei, săptămâna trecută au mai primit mandate de arest: Lai Radu - controlor de bilete, Bălți, Pascal Constantin - șef secție monitorizare aparatul central, Șirobocov Silvia - șef de schimb, gara Centru. Aurelia Oancea - dispecer gara Centru.

Șeful de la Î.S. „Gările și stațiile auto”, Sergiu Popova, declarat pentru deschide.md că imediat ce va primi de la procurori solicitările de rigoare, cei care sunt vizați în acest dosar vor fi suspendați de funcție, iar dacă se va demonstra vinovăția lor atunci ei vor fi demiși din funcțiile deținute până acum.

Amintim că angajații Procuraturii Anticorupție au efectuat, săptămâna trecută percheziţii la autogările din 9 raioane ale republicii - Cahul, Căuşeni, Orhei, Bălţi, Edineţ, Drochia, Ungheni, Hânceşti, Ialoveni și Chişinău, într-o cauză penală privind colectările ilicite de mijloace bănești de către persoane publice din cadrul ÎS „Gările și Stațiile Auto” de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaționale. Inițial, oamenii legii anunțat 27 de bănuiți în acest dosar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Adevărul 24.07.2018 16:34

Bre da sigur ei sunt din PD? Dacă e așa atunci susțin acest partid, pentru că văd să facă regulă.

Anton 24.07.2018 18:43

Daca sunt din PD, inseamna ca autoritatile responsabile de combatere a coruptiei nu fac diferenta de apartenta si culoare politica, ce o sa mai ciripeasca Maia si Nastase despre stat capturat acuma.

Цицерон 25.07.2018 11:28

Показательная порка для плебеев! Наказывают мелких сошек на самом деле да и те со временем выходят сухими из воды. Практика доказывает

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md