20:42:35 07.08.2020
 
Stiri

Cine a fost neamțul Friedrich Trump, bunicul lui Donald Trump și cum a ajuns ca imigrant în SUA

Actualitate 07.07.2020 09:00 Vizualizări774 Autor: Ziarul National
Cine a fost neamțul Friedrich Trump, bunicul lui Donald Trump și cum a ajuns ca imigrant în SUA


Donald Trump este nepotul imigrantului german Friedrich Trump, născut în 1869 într-un sătuc, Kallstadt, din ceea ce era atunci Regatul Bavariei. Friedrich (devenit Frederick după ce acesta a ajuns în SUA) era unul dintre cei șase copii ai lui Christian Johannes Trump şi ai soției acestuia, Katherina Kober, care își câștigau existența prin cultivarea viței-de-vie.

După decesul tatălui, în 1877, familia lui Friedrich s-a confruntat cu mari probleme financiare, așa că toți au fost nevoiți să lucreze la câmp, mai puțin Friedrich, care era un copil bolnăvicios. El a fost trimis ca ucenic la o frizerie, iar când s-a perfecționat a decis să pornească spre țara tuturor posibilităților, America. Potrivit unor surse, acesta a plecat fără să anunțe autoritățile pentru că altfel l-ar fi așteptat stagiul militar obligatoriu. Decizia l-ar fi costat pierderea cetățeniei germane.

Ulterior, Friedrich a declarat că mama lui a fost cea care l-a îndemnat să emigreze în America pentru a o urma la New York pe sora sa, Katherine, care se stabilise acolo de câțiva ani. Frederick a lucrat timp de șase ani ca frizer în Manhattan, a câștigat bani frumoși pe care i-a investit apoi în ceea ce avea să fie punctul de plecare în ridicarea imperiului Trump.

Ulterior, el a locuit o vreme în Yukon (Canada), unde a vândut carne de cal căutătorilor de aur. Devenit între timp cetățean american, a construit o avere prin deschiderea unui lanț de bordeluri și de restaurante în perioada 1891-1899.

În anul 1904, ca urmare a temerilor în ceea ce privea încetarea goanei după aur şi, în consecinţă, asupra declinului prostituţiei, Frederick şi-a vândut proprietățile și a decis să se întoarcă în Germania, deoarece soției sale, Elizabeth, îi era dor de casă. Avea să descopere că autoritățile germane nu l-au iertat pentru că evitase să-și satisfacă serviciul militar obligatoriu. În plus, fost tras la răspundere pentru emigrare ilegală.

Nu a reușit să înduplece autoritățile, deși îi scrisese o scrisoare prințului Luitpold de Bavaria, așa că s-a întors în SUA fără să bănuiască nicio clipă că nepotul său va ajunge într-o zi președintele țării, scrie antena3.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md