14:39:45 07.12.2023
Stiri

Chinurile unui deputat democrat. Nici dușmanilor nu le-ar dori așa ceva!

Politică 12.06.2013 11:16 Vizualizări1914 Autor: Ziarul National
Chinurile unui deputat democrat. Nici dușmanilor nu le-ar dori așa ceva! europalibera.org


Deputatul democrat Valentina Stratan a beneficiat în anul 2012 de o pensie de invaliditate de peste 77 500 de lei. În dreptul sumei indicate în declarația sa de avere, deputatul a scris „accident de muncă”.

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL, Valentina Stratan ne-a spus că i-a fost stabilit gradul doi de invaliditate după un accident rutier produs în 2007 când ocupa aceeași funcție, iar de vină a fost șoferul care conducea o mașină a Parlamentului.

„La o zebră a trecut un pieton și înaintea mașinii în care mă aflam era alt automobil care a frânat brusc. Noi am lovit acea mașină din spate, toată capota a fost distrusă, eu m-am lovit groaznic la cap, șold și mi-a fost ruptă mâna”, ne-a povestit Valentina Stratan.

De atunci, deputatul a suferit șapte intervenții chirurgicale la mâna dreaptă și trei la șold, ultima suportând-o cu câteva zile înainte de votarea Guvernului condus de Iurie Leancă. De nevoie, a devenit stângace. A învățat să scrie cu mâna stângă la computer, votează în Parlament tot cu mâna stângă, fiindcă pe cea dreaptă nu o poate ridica deloc, fiindu-i afectat nervul radial.

„După accident, mi-a fost pusă o placă metalică în mână cu care am umblat opt luni până s-a rupt în mană, fiindcă era de proastă calitate. Timp de opt luni am mers în fiecare zi la policlinică pentru a-mi reabilita nervul afectat. Atunci nu bănuiam ce mă așteaptă. Am iertat șoferul, fiindcă  mi-a spus că are un copil bolnav, dar astăzi lucrează bine-mersi în garajul Parlamentului. În schimb, eu nu dorm nopțile din cauza durerilor insuportabile”, zice deputata.

Pensia de invaliditate a acesteia va fi mult mai mică în anul curent, fiindcă legea a fost modificată și deputaților le va fi stabilită o sumă echivalentă cu 42 la sută din salariu drept pensie, față de 75 la sută cât era înainte de modificarea legislației.

Raisa Lozinschi

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md