08:12:34 01.04.2020
 
Stiri

Cetățenii Republicii Moldova care primesc pensii peste hotare vor beneficia GRATUIT de serviciile medicale de acasă: Prima de asigurare medicală obligatorie, oferită automat

Social 19.02.2020 13:31 Vizualizări1169 Autor: Ziarul National
Cetățenii Republicii Moldova care primesc pensii peste hotare vor beneficia GRATUIT de serviciile medicale de acasă: Prima de asigurare medicală obligatorie, oferită automat


Cetățenii Republicii Moldova care primesc pensii peste hotare vor beneficia gratuit de prima de asigurare medicală obligatorie.

Comisia parlamentară pentru administrație publică și cea pentru agricultură și industrie alimentară au avizat astăzi pozitiv un proiecte de lege care propune modificarea legislației ce reglementează sistemul de asigurări obligatorii de asistență medicală și, respectiv, acordarea tuturor cetățenilor Republicii Moldova a posibilităților egale în obținerea asistenței medicale gratuite în instituțiile de sănătate din republică.

În prezent, pensionarii care primesc pensii pentru limita de vârstă peste hotare nu pot beneficia de prima de asigurare medicală obligatorie în Republica Moldova, ceea ce reprezintă, în opinia autorilor, un fapt discriminatoriu, odată ce aceste persoane au contribuit la formarea fondurilor sociale și de asigurare medicală în republica noastră.

Proiectul de lege urmează a fi examinat de toate comisiile parlamentare și dezbătut în plenul Parlamentului.

CITIȚI și Mii de moldoveni care au muncit peste hotare primesc pensiile în R. Moldova și invers: Cei mai mulți – în România

Menționăm că numărul pensionarilor care domiciliază peste hotare şi primesc pensia din Republica Moldova a crescut de zece ori în ultimii cinci ani, până la 650 de persoane, la finele anului 2019.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md