18:38:08 20.11.2018
 
Stiri

Cetățenii R. Moldova vor putea călători în Turcia doar cu BULETINUL de identitate

Social 18.10.2018 10:30 Vizualizări1831 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova vor putea călători în Turcia doar cu BULETINUL de identitate

Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate. Așa prevede un acord semnat ieri-seara la Chișinău, în prezența președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, și premierului Pavel Filip.

Astfel, cetățenii ambelor țări vor putea călători dintr-un stat în altul în baza buletinului de identitate. Aceștia vor putea intra pe teritoriul statelor pentru aceeași perioadă de ședere ca şi în cazul paşapoartelor.

Un alt Acord semnat între R. Moldova și Turcia prevede că transportatorii de mărfuri vor putea tranzita cele două state fără autorizații de transport, fapt care va facilita transportarea bunurilor pe teritoriul ambelor state.

Un alt tratat prevede că militarii din ambele țări vor fi instruiți la locul de serviciu, vor efectua vizite de lucru, vor participa la exerciții comune și alte activități sociale și culturale.

Acordul de cooperare în domeniul tineretului şi sportului promovează cooperarea dintre organizațiile de tineret şi cele sportive prin realizarea diverselor proiecte comune, efectuarea schimbului de experienţă în domeniul siguranței în sport, în vederea organizării evenimentelor sportive comune, dar și a promovării femeilor în sport.

De asemenea, a fost semnat și un memorandum de înțelegere privind modul de administrare a liceului moldo-turc „S. Demirel” din orașul Congaz. Documentul prevede condițiile de admitere, limbile de organizare a studiilor, finanțarea şi scutirile de taxe pentru materialele livrate de partea turcă pentru dotarea tehnico-materială a liceului.

Până în prezent, între Republica Moldova și Republica Turcia au fost semnate 65 de acorduri bilaterale.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md