17:12:20 25.07.2024
Stiri

Cetățenii R. Moldova, JIGNIȚI la postul de radio al Ministerului Apărării din Rusia: „Oamenii au un singur rinichi, pentru că occidentalii au nevoie de piese de schimb”. Ce afirmații reprobabile despre R. Moldova au mai făcut „prietenii” ruși

Actualitate 24.06.2024 08:30 Vizualizări1051 Autor: ZiarulNational
Cetățenii R. Moldova, JIGNIȚI la postul de radio al Ministerului Apărării din Rusia: „Oamenii au un singur rinichi, pentru că occidentalii au nevoie de piese de schimb”. Ce afirmații reprobabile despre R. Moldova au mai făcut „prietenii” ruși


Mai multe afirmații halucinante despre R. Moldova, care ies din sfera propagandei obișnuite, au fost făcute la postul Radio Zvezda ce aparține Ministerului Apărării al Federației Ruse. Atât invitatul, cât și realizatoarea emisiunii au vorbit despre faptul că „Occidentul pregătește al doilea front în R. Moldova”, au făcut o paralelă cu situația Crimeei, dar au lansat și afirmații jignitoare despre locuitorii republicii noastre.

Una dintre emisiunile importante ale radioului (care poate fi urmărită și pe Youtube) este cea a Anei Șafran, șefa Direcției programelor radio analitice din cadrul holdingului media „Krasnaia Zvezda”. Invitatul ultimei emisiuni a fost Dmitri Soin, fost deputat în Sovietul Suprem de la Tiraspol, care în prezent locuiește în Rusia.

În cadrul discuției cu invitatul, Ana Șafran a făcut mai multe afirmații referitoare la „românizarea cu forța” care are loc în R. Moldova și a făcut o paralelă cu „ucrainizarea forțată” din Ucraina, transmite Hotnews.

De asemenea, ea a insistată că Occidentul forțează cel de-al doilea front în Moldova și a făcut o paralelă între „Moldavia sovietică” și Crimeea, dând de înțeles că nu exclude să se întâmple același scenariu.

„Putem vorbi despre pregătirea unei agresiuni directe, care necesită măsuri dure de răspuns”, a declarat și invitatul emisiunii, Dmitri Soin.

Este invocată data de 25 iunie, când încep negocierile Moldovei pentru aderarea la UE

„Occidentul colectiv a făcut următorul pas, unul strategic, în direcția moldovenească: a fost anunțată data de 25 iunie când va fi dat startul negocierilor privind aderarea R. Moldova la UE.

Aici trebuie să menționăm că în noțiunea „Republica Moldova” americanii, europenii și românii au în vederea toată fosta „Moldavia” sovietică. În același timp, se comunică faptul că o parte din conducere, inclusiv Maia Sandu, este gata să adere la Uniunea Europeană, sau să se contopească cu România fără Transnistria.

Occidentalii insistă însă pe aderarea concomitentă a ambelor maluri ale Nistrului și au nevoie să înlăture prezența rusă din Transnistria și, în general să lichideze Transnistria”, a declarat realizatoarea Ana Șafran, în editorialul emisiunii radio.

„Occidentul este extrem de interesat să deschidă al doilea front pentru Rusia”, a răspuns invitatul Dmitri Soin, fostul deputat în Sovietul Suprem de la Tiraspol, așa-zisul parlament al regiunii transnistrene.

Discuția dintre cei doi a atins și subiectul comunității LGBTQ și marșul Pride care a avut loc duminică, în Chișinău.

„Pe lângă lansarea procesul de integrarea europeană, cel mai important simbol al acestei mișcări a fost realizat printr-un eveniment LGBT în masă în Moldova, inclusiv încercarea organizării unei parade LGBT la Chișinău. Aceasta, deocamdată, s-a soldat cu un eșec”.

Invitatul a mai spus că a fost lansat „procesul de unificare” a armatelor R. Moldova și României, dar și a structurilor de forță.

„Acest proces înseamnă integrarea în NATO prin România. Sunt semne îngrijorătoare”, a mai declarat Soin.

Afirmația acestuia este un fals evident.

Alte declarații ale transnistreanului au mai fost că „românii au nevoie să o păstreze pe Maia Sandu la cârmă” și că „situația a mai fost atât de complicată doar în 1918”.

Deși astfel de declarații, complet false, au mai fost făcute în media rusească, merită menționat faptul că, de data aceasta, este vorba despre un post de radio al Ministerului Apărării din Rusia.

Mai departe însă, discuția dintre cei doi a devenit halucinantă.


În R. Moldova sunt oameni cu un singur rinichi

„În R. Moldova sunt mai multe localități mici în care locuiesc, în mare parte, oameni cu un singur rinichi. Aceștia au fost implicați într-o schemă înșelătoare, în care li s-au promis bani pentru un rinichi, ei au fost de acord, însă banii nu i-au mai primit. Acestea sunt realitățile moldovenești (…) Occidentul are nevoie de „piese” de schimb, de exemplu, de cornee. Țările atât de mici și fără drepturi se potrivesc foarte bine acestui scop”, a explicat Soin.

„Iată că măștile se dau jos, în privința Occidentului: vânzarea organelor. În Ucraina, s-a întâmplat scoaterea organelor de la militari în viață. La fel și transferul copiilor pentru „serviciile” pedofililor. Este groaznic. Și totul se face sub pretextul „binelui”. Asta face Occidentul. Iată cine sunt cu adevărat fasciștii”, a tras concluzia realizatoarea emisiunii de la radioul Ministerul Apărării din Rusia.

Fake-uri grosolane lansate și din R. Moldova, nu doar din Rusia

Oligarhul fugar Ilan Șor, stabilit la Moscova și prezentat de Kremlin drept „liderul opoziției din Moldova” a lansat recent mai multe fake-uri despre parcursul european al R. Moldova. Șor a afirmat că UE vrea să transforme R. Moldova în „poligon militar”, „loc de conlucrare a deșeurilor” și să aducă aici toți migranții din Europa.

La rândul său, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, aflat recent la Sankt Petersburg, a vorbit pentru presa rusă că „actuala putere duce R. Moldova într-un scenariu ucrainean”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md