05:02:41 04.12.2023
Stiri

Ceslav Ciuhrii, INTERVIU pentru presa de la București. „Construcția „Satului German” va costa peste un sfert de MILIARD de euro. Doar în infrastructură și obiectivele sociale vor fi investite 100 de milioane de euro”

Actualitate 20.01.2023 12:14 Vizualizări10443 Autor: Ziarul National
Ceslav Ciuhrii, INTERVIU pentru presa de la București. „Construcția „Satului German” va costa peste un sfert de MILIARD de euro. Doar în infrastructură și obiectivele sociale vor fi investite 100 de milioane de euro”


Dezvoltatorul „Satului German”, Ceslav Ciuhrii, a oferit mai multe detalii vizavi de costurile construcției noului cartier, într-un interviu pentru Gândul.ro. El a mai vorbit și despre criza cu care se confruntă Republica Moldova și businessul local, despre oportunitățile de investiții și know-how-ul din România, de care are nevoie republica noastră.

„Valoarea proiectului „Satul German” este de 260 de milioane de euro”, a spus Ciuhrii, dintre care 100 de milioane de euro, potrivit lui, reprezintă investițiile în infrastructură și obiective de menire socială, cum ar fi școală, grădiniță, spital etc.

Antreprenorul a reiterat că acest proiect imobiliar este inspirat din standardele de viață și dezvoltare caracteristice comunităților mici germane.

„Este mai mult despre disciplină, ordine, respect și un set reguli care asigură un nivel înalt de trai, decât despre cultură sau arhitectura germană. Stilul locuințelor, atât în cazul caselor individuale, cât și a blocurilor de locuit, este unul contemporan, adaptat cerințelor vieții moderne și confortului”, a subliniat Ciuhrii.

Referindu-se la mediul de afaceri, Ceslav Ciuhrii a spus că Republica Moldova ar trebui să preia din România și să implementeze, în primul rând, un sistem de asigurare a calității în toate domeniile de activitate a unei firme sau instituții: producție, vânzări, contabilitate, resurse umane etc.

„Toate aceste activități să fie procedurale, să existe reguli scrise despre desfășurarea lor, astfel încât să te asiguri din start că produsul sau serviciul este livrat în termen, conform calității cerute și în volumul stabilit. Pare simplu la prima vedere, dar nu este așa. În opinia mea, anume acesta este secretul managementului de succes”, a spus Ciuhrii. El consideră că antreprenorii moldoveni au antreprenorii moldoveni au abilitatea și maturitatea necesare ca să facă aceste schimbări.

Întrebat cum ar trebui să se comporte în această perioadă de criză oamenii de afaceri și cei care vor să facă investiții, Ciuhrii a spus că, în primul rând, să nu facă în niciun caz investiții cu bani luați în credit. „Ceea ce se cere de la noi este să avem răbdare și să fim chibzuiți”, a concluzionat antreprenorul.

Reamintim că Ceslav Ciuhrii a început în urmă cu un an construcția de la zero a celui mai mare proiect imobiliar din Republica Moldova din ultimii 30 de ani - „Satul German”. Cartierul, care este mai degrabă un oraș în oraș, se va întinde pe o suprafață de 800 mii mp, va avea doar 38 de blocuri de până la cinci etaje și 800 de vile - locuințe de tip duplex, townhouse, case individuale cu unu și două niveluri, construite conform celor mai înalte standarde europene de calitate. În ciuda crizelor cu care se confruntă țara noastră, antreprenorul a declarat că „Satul German” va fi dat în exploatare conform graficului stabilit. Primii locuitori își vor primi locuințele în 2024.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md