12:40:27 19.05.2019
 
Stiri

CEC acuză transnistrenii că încearcă să DESTABILIZEZE situația înainte de alegerile parlamentare

Politică 22.02.2019 10:10 Vizualizări581 Autor: Ziarul National
CEC acuză transnistrenii că încearcă să DESTABILIZEZE situația înainte de alegerile parlamentare

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă incidentul produs în seara zilei de ieri la postul mixt de control din Varnița, raionul Anenii Noi, când doi funcționari electorali – președintele și secretarului biroului electoral al secției de votare nr. 48/10 din orașul Anenii Noi au fost reținuți de către forțele regimului neconstituțional din stânga Nistrului, luându-le tehnica de calcul oferită de către CEC pentru organizarea alegerilor.

Autoritatea electorală centrală susține că a decis să retragă laptopurile respective din circuit și să înlocuiască tehnica de calcul oferită biroului electoral al secției de votare nr.48/10 pentru desfășurarea acțiunilor electorale în ziua alegerilor.

„Comisia își exprimă îngrijorarea și califică această acțiune drept o provocare și o încercare de destabilizare a situației înainte de ziua alegerilor, inclusiv intervenția în sistemele informaționale deținute de CEC.

Facem apel către comunitatea internațională și misiunile de observatori acreditate pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie curent, către forțele de ordine și Comisia Unificată de Control să ia atitudine față de reținerea celor doi funcționari electorali întru evitarea repetării situațiilor similare ce pun în pericol securitatea cetățenilor Republicii Moldova și buna desfășurare a procesului electoral”, se arată într-un comunicat de presă al CEC.

Amintim că, ieri-seară, doi funcționari electorali din Anenii Noi și șoferul mașinii cu care se deplasau au fost sechestrați de către separatiștii transnistreni. Cei trei au fost reținuți la ieșirea din satul Varnița de către reprezentanții structurilor de forță de la Tiraspol, în timp ce se întorceau de la o instruire electorală din satul Chircăiești, unde este amplasată secția de votare.

Ulterior, aceștia au fost eliberați, dar le-au fost luate laptopurile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

13.05.2019 16:00 Ziarul National Gheorghe Răileanu, primar de Cimșlia:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md