18:01:52 26.06.2019
 
Stiri

Cea mai INTELIGENTĂ decizie de business luată vreodată: Patronul care a dublat salariile angajaţilor şi le-a scurtat programul de muncă

Economie 23.10.2016 11:29 Vizualizări1676 Autor: Ziarul National
Cea mai INTELIGENTĂ decizie de business luată vreodată: Patronul care a dublat salariile angajaţilor şi le-a scurtat programul de muncă Sursa: zf.ro

Succesul sau eşecul unei afaceri poate depinde de o singură decizie îndrăzneaţă. Un subiect de dezbatere postat pe site-ul Quora, un domeniu de întrebări şi răspunsuri despre industria IT administrat de o comunitate de utilizatori, pe tema celor mai inteligente decizii de business luate vreodată l-a dat printre câştigători pe Henry Ford, americanul care a revoluţionat industria auto la începutul secolului XX, scrie Business Insider.

Henry Ford a făcut în anul 1913 ceva ce niciun alt industriaş nu îndrăznise: a dublat salariile muncitorilor la cinci dolari pe zi şi le-a redus programul de muncă cu o oră. Efectele deciziei au fost o creştere majoră a productivităţii.

Balaji Viswanathan, utilizator al reţelei Quora, argumentează de ce măsura lui Ford a fost la vremea respectivă cea mai inteligentă decizie executivă luată vreodată.

Cu salarii duble, rata de fluctuaţie a personalului a scăzut considerabil, costurile cu instruirea personalului s-au redus semnificativ iar cei mai buni oameni au continuat să lucreze în companie.

Conform biografiei scrise de Richard Snow, în 1913, rata de fluctuaţie a personalului era atât de mare, încât Ford trebuia să angajeze 60.000 de persoane, ca să reuşească să rămână măcar cu 10.000. După decizia lui Ford, fluctuaţia a scăzut aproape de zero.

La nivel de PR, decizia a avut un impact uriaş: absenteismul a fost aproape eliminat pentru că existau motive puternice pentru a veni la muncă iar nivelul de pregătire al persoanelor care îşi depuneau CV-urile pentru un loc de muncă la Ford a crescut.

Rezultatele finale au fost o explozie a productivităţii şi începutul unei noi clase de mijloc care îşi permitea să cumpere automobilele pe care le producea compania.

Sursa: zf.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md