17:10:15 04.07.2020
 
Stiri

Cea mai INTELIGENTĂ decizie de business luată vreodată: Patronul care a dublat salariile angajaţilor şi le-a scurtat programul de muncă

Economie 23.10.2016 11:29 Vizualizări1891 Autor: Ziarul National


Cea mai INTELIGENTĂ decizie de business luată vreodată: Patronul care a dublat salariile angajaţilor şi le-a scurtat programul de muncă Sursa: zf.ro

Succesul sau eşecul unei afaceri poate depinde de o singură decizie îndrăzneaţă. Un subiect de dezbatere postat pe site-ul Quora, un domeniu de întrebări şi răspunsuri despre industria IT administrat de o comunitate de utilizatori, pe tema celor mai inteligente decizii de business luate vreodată l-a dat printre câştigători pe Henry Ford, americanul care a revoluţionat industria auto la începutul secolului XX, scrie Business Insider.

Henry Ford a făcut în anul 1913 ceva ce niciun alt industriaş nu îndrăznise: a dublat salariile muncitorilor la cinci dolari pe zi şi le-a redus programul de muncă cu o oră. Efectele deciziei au fost o creştere majoră a productivităţii.

Balaji Viswanathan, utilizator al reţelei Quora, argumentează de ce măsura lui Ford a fost la vremea respectivă cea mai inteligentă decizie executivă luată vreodată.

Cu salarii duble, rata de fluctuaţie a personalului a scăzut considerabil, costurile cu instruirea personalului s-au redus semnificativ iar cei mai buni oameni au continuat să lucreze în companie.

Conform biografiei scrise de Richard Snow, în 1913, rata de fluctuaţie a personalului era atât de mare, încât Ford trebuia să angajeze 60.000 de persoane, ca să reuşească să rămână măcar cu 10.000. După decizia lui Ford, fluctuaţia a scăzut aproape de zero.

La nivel de PR, decizia a avut un impact uriaş: absenteismul a fost aproape eliminat pentru că existau motive puternice pentru a veni la muncă iar nivelul de pregătire al persoanelor care îşi depuneau CV-urile pentru un loc de muncă la Ford a crescut.

Rezultatele finale au fost o explozie a productivităţii şi începutul unei noi clase de mijloc care îşi permitea să cumpere automobilele pe care le producea compania.

Sursa: zf.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md