15:17:56 24.05.2019
 
Stiri

Cazul celor 22 de moldoveni ținuți OSTATICI la o fermă din Spania: 17 au fost aduși ACASĂ, iar cinci au rămas, dar și-au schimbat angajatorul

Social 28.10.2018 16:13 Vizualizări1792 Autor: Ziarul National
Cazul celor 22 de moldoveni ținuți OSTATICI la o fermă din Spania: 17 au fost aduși ACASĂ, iar cinci au rămas, dar și-au schimbat angajatorul

Șaptespreceze cetățeni ai R. Moldova din cei 22 ținuți ostatici la o fermă din regiunea Albacete, Spania, au ajuns astăzi la Chișinău.

Alți cinci cetățeni din cei 22 au luat decizia de a rămâne în continuare în Spania, doar că la un alt angajator.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că, imediat ce strigătul disperat al grupului de moldoveni a fost făcut public, Ambasada Republicii Moldova la Madrid a întreprins o serie de acțiuni pentru a-i ajuta.

Inițial, au fost notificate autoritățile spaniole, agentul consular s-a deplasat la fața locului, misiunea a asigurat cetățenii moldoveni cu produse de primă necesitate și a mijlocit contactele cu forțele de ordine, precum și în toate acțiunile legate de identificarea unui loc de cazare temporară și, în final, repatrierea acestora în Republica Moldova.

În urma depunerii depozițiilor și finalizării procesului de judecată, care a avut loc la finele acestei săptămâni, cu sprijinul OIM au fost achiziționate biletele de călătorie cu avionul spre Chișinău prin Istanbul, iar Consulatul Republicii Moldova la Istanbul a acordat toată asistența necesară cetățenilor moldoveni pe perioada escalei.

Menționăm că unul dintre cetățenii aflați în acel grup a reușit să filmeze condițiile mizere în care erau cazați moldovenii și i-a trimis imaginile activistului Oleg Brega care le-a făcut publice. În filmuleț, victima spunea că se află acolo împreună cu alți 25 de moldoveni, suferă de foame și sunt amenințați de patron că îi împușcă dacă vor încerca să plece.

Citiți întreaga lor poveste AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md