03:21:38 21.07.2024
Stiri

Câteva REGULI de îngrijire a părului pe care te SFĂTUIM să le încalci

Știri 09.02.2017 07:29 Vizualizări3651 Autor: Ziarul National
Câteva REGULI de îngrijire a părului pe care te SFĂTUIM să le încalci sursa: google.ro


Da, ai citit bine. Nu toate aşa-zisele „reguli” pe care le înveţi din revistele glossy sau de la prietene sunt bune. Aşa că îndrăzneşte, fii o rebelă, şi renunţă la gesturile care îţi fac părul uscat şi lipsit de vitalitate.

1. Încalcă regula: Aplică produsele de styling înainte să-ţi usuci părul
Dacă abia ai ieşit de la duș, nu aplica produse pe părul încă ud. Nu faci decât să diluezi calitatea produselor de styling şi să le faci mai puţin eficiente. O opţiune mai bună este să-ţi usuci părul până rămâne puţin umed (sau, şi mai bine, dacă ai timp la dispoziţie, lasă-l să se usuce singur) şi apoi aplică spumă sau ceară modelatoare. Excepţie face părul scurt, care se usucă mai repede.

2. Încalcă regula: Foloseşte întotdeauna balsam după şampon
Aici depinde foarte mult de tipul tău de par. Dacă firele tale sunt groase sau uscate, ar trebui să foloseşti balsam după şampon. Dar se pare că firul de păr reacţionează mai bine atunci când schimbi ordinea. Aplică balsamul, usucă părul cu un foehn timp de 5 minute pentru a-l lăsa să intre în păr, apoi spală-l cu şampon pentru a îndepărta excesul de produs. Vei avea un păr perfect curat şi lejer – fără reziduuri care îl fac să pară gras.

3. Încalcă regula: Fă-ţi şuviţe uniforme
Şuviţele sunt utilizate în exces în ultima vreme. Iar atunci când sunt simetrice şi au aceeaşi culoare de sus până jos te fac să arăţi că o zebră. Cel mai bine ar fi să te inspiri de la modul în care soarele schimbă culoarea de păr a copiilor vara, la mare. Dacă eşti atentă, vei observa că au rădăcini mai închise la culoare şi vârfuri mai deschise. Aplică acelaşi truc şuviţelor tale şi vei arăta mai natural.

4. Încalcă regula: Periatul părului de 100 de ori pe zi îl face mai mătăsos
Deşi imaginea cu o femeie care îşi periază îndelung părul seara, înainte de culcare, ni s-a întipărit pe retină din filmele clasice, dacă faci acelaşi lucru cu părul tău rişti să-l rupi. În plus, periatul excesiv poate activa glandele uleioase, care fac părul mai gras. Un periat corect este esenţial, deoarece ajută la întinderea uleiurilor naturale ale scalpului în jos, spre jumătatea şi vârfurile părului. Dar 10-15 mişcări, cu o perie moale, de calitate, sunt suficiente.

5. Încalcă regula: Vopsitul dăunează părului
Adevărul s-ar putea să fi fost altul cu 15 sau 20 de ani în urmă, dar astăzi produsele de vopsit sunt îmbunătăţite cu substanţe protectoare. Chiar şi produsele de oxigenare sunt mai puţin dure pentru firul de păr. Aşa că nu-ţi fie teamă să te vopseşti, dar ai grijă să apelezi la un specialist sau să foloseşti produse de cea mai bună calitate dacă decizi s-o faci acasă.

6. Încalcă regula: Doar părul gros sau uscat are nevoie de măşti
Dacă ai crezut că poţi scăpa de ritualul măştii săptămânale pentru că ai părul fin, te înşeli. Dacă nu aplici o mască săptămânală cu substanţe hrănitoare, firul va deveni şi mai fin şi se va rupe mai uşor. Soluţia e să foloseşti o mască pe bază de proteine şi nu una hidratantă. Astfel vei obţine un păr sănătos, care nu va sta pleoştit.

7. Încalcă regula: Foloseşte mereu un pieptene pe părul ud
Periile de păr au o reputaţie proastă când vine vorba de descâlcit părul, dar adevărul e că sunt mult mai folositoare la descâlcit decât un pieptene şi rup mai puţine fire de păr. Trucul este să pui câteva picături de balsam (care să nu necesite clătire) sau de ulei de argan pe perie, pentru a o face să alunece mai uşor.

8. Încalcă regula: Schimbă-ţi des şamponul ca părul să nu se obişnuiască cu el.
Tuturor ni s-a întâmplat: după câteva săptămâni de folosire a aceluiaşi şampon şi balsam, părul nu mai arată la fel de bine ca la început pentru că s-a „obişnuit” cu produsul. În realitate, părul nu se „obişnuieşte” cu nimic, dar se întâmplă unul din două lucruri. Fie şamponul tău are substanţe care usucă părul, fie care îl încarcă. Soluţia, aşadar, nu este să tot înlocuieşti şampoanele, ci să le schimbi de tot. Un şampon bun nu va face aceste lucruri, indiferent de cât timp îl foloseşti. Caută produse fără sulfați, ca să minimizezi uscarea, şi evită siliconii care îţi pot încărca părul.

9. Încalcă regula: Renunţă la balsam dacă ai părul gras
Nu da vina pe balsam pentru părul tău uleios, ci pe scalp. Soluţia pentru a avea un păr normal este să-ţi cureţi scalpul de uleiurile care blochează porii. Foloseşte un ulei exfoliant pentru a îndepărta reziduurile (uleiul atrage uleiul) şi apoi spală-te cu un şampon exfoliant şi cu un balsam uşor. Încearcă uleiul de jojoba, este cel care se aseamănă probabil cel mai bine cu uleiurile naturale din păr.

10. Încalcă regula: Aplică balsam doar pe vârfuri
Dacă aplici balsamul doar pe vârfurile părului e ca şi cum ai folosi un tratament pentru acnee doar pe coşuri şi nu ţi-ai trata toată faţa. Cu alte cuvinte, vei avea vârfuri sănătoase, dar nu vei face nimic pentru a preveni apariţia semnelor de degradare pe zonele sănătoase. Aşa că, decât să duci o bătălie constantă pentru a-ţi repara vârfurile degradate, mai bine rezolvi problema înainte să apară şi aplici balsamul din vârful capului în jos. Trebuie doar să alegi un balsam potrivit tipului tău de păr, astfel încât să nu-l încarce prea tare.

Sursa: perfecte.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md