21:41:22 07.04.2020
 
Stiri

Câteva legi ale DETAȘĂRII și ELIBERĂRII emoționale

Știri 16.05.2018 18:02 Vizualizări822 Autor: Ziarul National
Câteva legi ale DETAȘĂRII și ELIBERĂRII emoționale sursa: eva.ro


Câteodată, te afli în anumite situații, în care doar detașarea și eliberarea emoțională reprezintă răspunsul potrivit.

Este posibil ca legile detașării și eliberării emoționale să ți se pară egoiste. Nimic mai adevărat. Detașarea, în contextul creșterii personale, te ține departe de o valoare interioară prețioasă, pe care cu toții trebuie să o dezvoltăm. Însă de ce ar trebui să aplici legile detașării și eliberării emoționale în viața ta?

Care sunt legile detașării și eliberării emoționale?

Includerea detașării în viața ta nu înseamnă că renunți la tot ceea ce este important pentru tine sau că rupi legăturile cu persoanele care fac parte din viața ta. Detașarea înseamnă să știi cum să iubești, să apreciezi și să te implici în relații cu o viziune mai echilibrată și mai sănătoasă. Eliberarea emoțională îți permite să trăiești în funcție de nevoile tale: să crești, să te dezvolți personal, fără a răni pe cineva și, în același timp, să nu lași pe cineva să te limiteze. Iată care sunt legile detașării și eliberării emoționale!

Ești responsabil pentru viața ta

Nimeni nu poate trăi în locul tău. Nu poate respira pentru tine, nu se poate oferi voluntar pentru a simți durerile tale. Ești inginerul propriei vieți, iar fiecare pas pe care îl faci este important pentru drumul tău. Prima lege a detașării și eliberării emoționale constă în conștientizarea faptului că ești responsabil pentru viața ta. Nu pune fericirea ta în grija altor persoane. Nu îți imagina că trebuie să găsești partenerul ideal pentru a fi fericit. Tu ești de ajuns. Iar dacă ții cont de părerea altora cu privire la fericirea și satisfacția ta, vei ajunge să suferi. Ceilalți nu îți vor satisface niciodată nevoile. Este important să îți cultivi propria fericire, să fii responsabil, matur și să fii conștient de alegerile pe care le faci în viață.

Trăiește în prezent, acceptă și asumă-ți realitatea

De multe ori, nu putem să recunoaștem că viața nu e eternă, că nimic nu rămâne la fel și că totul își urmează drumul.

Mulți oameni se concentrează asupra a ceea ce s-a întâmplat în trecut, acest lucru devenind o povară masivă pe care o poartă în viața actuală. Chiar dacă este dureros, acceptă acest lucru. Încearcă să realizezi că trecutul a dispărut și învață să ierți. Acest lucru te va face să te simți mai liber și te va ajuta să te concentrezi asupra a ceea ce contează cu adevărat. Nu există viitor în trecut.

Eliberează-te și permite-le și altora să fie liberi

Dă-ți seama că libertatea este cea mai complexă și mai sănătoasă modalitate prin care te poți bucura și poți înțelege viața de deplin. Libertatea nu te împiedică să creezi legături cu alte persoane. Formarea relațiilor, iubirea altora reprezintă o parte a procesului de creștere personală. Detașarea presupune ca tu să nu-ți asumi niciodată responsabilitatea pentru viața altora, deoarece alte persoane nu îți pot impune principiile lor. Legăturile obsesive și co-dependența emoțională nu sunt sănătoase. Avem exemplul părinților obsedați de protecția copiilor lor, în acest fel împiedicându-i să crească și să aibă încredere că pot explora lumea. Nevoia detașării este fundamentală în astfel de cazuri. Fiecare trebuie să-și depășească limitele pentru a face față situațiilor neprevăzute și necunoscute.

Ai parte și de pierderi mai devreme sau mai târziu în viață

Trebuie să accepți că, în viață, nimic nu durează pentru totdeauna. Viața, relațiile, chiar și bunurile materiale pot dispărea. Oamenii pleacă, prietenii nu mai au aceleași interese comune, copiii cresc, pierdem persoane iubite. Toate acestea fac parte din învățarea artei detașării. Însă acest lucru este normal și trebuie să reacționezi la această situație cu calm și curaj.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md