20:20:28 13.07.2024
Stiri

Cât va costa o vacanță în Grecia în vara 2024. La ce să se aștepte moldovenii

Actualitate 01.02.2024 08:00 Vizualizări3682 Autor: Ziarul National
Cât va costa o vacanță în Grecia în vara  2024. La ce să se aștepte moldovenii


Grecia introduce o nouă taxă pentru turiștii care aleg această destinație pentru vacanțele de vară, marcând o schimbare semnificativă în politica guvernamentală elenă. Cât va costa o vacanță în Grecia în vara 2024? Începând din ianuarie 2024, statul elen impune o „taxă climatică” pentru fiecare zi de concediu, în încercarea de a acoperi cheltuielile provocate de incendiile și inundațiile devastatoare care au lovit țara în ultima perioadă.

Decizia de a implementa această taxă vine în contextul în care Grecia a înregistrat vizite semnificative de turiști, cu aproximativ 28 de milioane de vizitatori în primele nouă luni ale anului 2023.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat, la Târgul Internațional de la Salonic, că finanțarea pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice va crește de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro.

Astfel, turiștii care se îndreaptă spre Grecia vor trebui să suporte costuri suplimentare, deoarece taxa pe climă este sezonieră și trebuie plătită în perioada martie-octombrie, în funcție de categoria de cazare.

Tarifele variază, de la 1,50 euro/zi/persoană pentru camere închiriate sau apartamente, până la 10 euro/zi pentru un hotel de cinci stele.

Așadar, în perspectivă, turiștii ar putea plăti cu până la 70 de euro mai mult pentru o ședere de șapte zile la un hotel de lux.

Această măsură a stârnit nemulțumire printre hotelieri, care consideră taxa un dezavantaj în comparație cu închirierile pe termen scurt ale camerelor sau apartamentelor de vacanță.
În plus, operatorii hotelieri cu o cifră de afaceri anuală de peste două milioane de euro sunt obligați să încheie asigurări împotriva dezastrelor naturale. Aceste costuri suplimentare ar putea influența prețurile hotelurilor în anul următor, conform surselor din domeniu.

Anul acesta, moldovenii vor plăti mai mult pentru o vacanță în Grecia. După ce că prețurile s-au mărit, această nouă taxă care variază în funcție de cazarea pe care ți-o iei, vine și ea ca o lovitură în portofelele turiștilor.

Anul trecut, o vacanță în Grecia costa între 350 de euro și 2.627 de euro, în funcție de ce preferi.

Costul unei vacanțe în Grecia în 2023 este influențat de o serie de factori variabili. Este esențial să iei în considerare cheltuielile totale pentru cazare, bilete de avion, transport local, prețurile la alimente, mâncare, activități, băuturi alcoolice și alte cheltuieli suplimentare.

În ansamblu, prețurile vacanțelor în Grecia, inclusiv pachetele turistice și biletele de avion, au înregistrat o creștere medie de 25-30 la sută în 2023 față de anul 2022, conform unui studiu recent citat de revista britanică Which?

Cercetarea arată că cei care au rezervat pachete de vacanță pentru sezonul de vară 2023 între 1 noiembrie 2022 și 3 ianuarie 2023 au plătit mai mult decât în anul precedent.

Comparând prețurile medii pentru o săptămână de vacanță în șase destinații populare – Spania, Grecia, Portugalia, Italia, Turcia și Cipru – Grecia a înregistrat cele mai semnificative creșteri, fiind urmată de Italia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md