19:54:35 04.08.2021
 
Stiri

Captură RECORD // O rețea de contrabandă a fost dezmembrată

Social 24.06.2017 13:05 Vizualizări2907 Autor: Ziarul National
Captură RECORD // O rețea de contrabandă a fost dezmembrată Sursa: realitatea.net


După un an de cercetări, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunțat că a destructurat o rețea de contrabandă cu țigări, care acționa pe raza județelor Vaslui și Iași. Rețeaua folosea ca mijloc de transport al produselor un aparat de zbor de mici dimensiuni, tip moto-deltaplan.

Conform comunicatului de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, „poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu existenţa şi funcţionarea unei reţele infracţionale, formată din cetăţeni români şi Republica Moldova, care avea preocupări în sfera contrabandei cu ţigări şi care desfăşura activităţi pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi.

În urma documentării activităţii infracţionale a membrilor reţelei, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Iaşi şi Vaslui, s-a stabilit că aceştia desfăşurau activităţi de introducere ilegală peste frontiera de stat, colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării (ţigări de producţie/provenienţă Republica Moldova şi duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, ilicit, beneficii financiare.

În urma activităţilor specifice desfăşurate în cauză, s-a stabilit că în perioada iulie - decembrie 2016, un grup format din opt persoane, trei femei şi cinci bărbaţi, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, a introdus în ţară, în repetate rânduri, cantitatea totală de 31.119 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova.

Ţigările erau introduse peste frontiera de stat cu ajutorul aparatelor de zbor de mici dimensiuni, de tip moto-deltaplan, cât şi prin punctele de frontieră, ascunse în mijloace de transport. Acestea erau ulterior transportate, depozitate şi comercializate în municipiul Iaşi. Prejudiciul total a fost stabilit la valoarea de 381.872 lei.

În data de 23.06.2017, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, au finalizat cercetările în cauză, urmând a fi trimise în judecată şapte dintre persoanele implicate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, principalul suspect fiind deja condamnat de către autorităţile judecătoreşti, în urma încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.”

Sursa: realitatea.net

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md