19:42:20 16.01.2018
Stiri

Candu și Filip, alături de Ambasadorul SUA la evenimentul de comemorare a victimelor ATENTATELOR teroriste din 11 septembrie 2001. Dodon i-a trimis scrisoare lui Trump

Politică 11.09.2017 11:45 Vizualizări964 Autor: Ziarul National
Candu și Filip, alături de Ambasadorul SUA la evenimentul de comemorare a victimelor ATENTATELOR teroriste din 11 septembrie 2001. Dodon i-a trimis scrisoare lui Trump

Spicherul Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus în această dimineață flori în fața Ambasadei SUA la Chișinău, cu prilejul comemorării victimelor actelor teroriste care au zguduit întreaga lume în anul 2001.

Primul la sediul Ambasadei a venit Andrian Candu, care a depus flori, iar ulterior a schimbat câteva vorbe cu Ambasadorul James Pettit. „Astăzi, se împlinesc 16 ani de când lumea întreagă a fost zguduită, aflând despre prăbușirea turnurilor gemene din New York. Atacurile din 11 septembrie 2001 au redefinit lupta împotriva terorismului la nivel global. Cu regret, însă, terorismul nu a fost combătut, iar în ultimul timp, tot mai mulți oameni nevinovați devin victime ale grupărilor teroriste. Condamn cu toată fermitatea atacurile lor. Este nevoie de o determinare mai mare la nivel mondial pentru protejarea oamenilor pașnici și pentru a-i neutraliza pe radicali. Noi suntem alături de SUA în această luptă și apreciem ce face SUA pentru R. Moldova”, a declarat spicherul.

La rândul său, Ambasadorul Pettit a remarcat faptul că ziua de 11 septembrie este una foarte tristă pentru poporul american. „Oamenii din întreaga lume își amintesc de această tragedie. Pentru noi este o onoare că oameni precum Andrian Candu arată respect într-o zi ca aceasta. Lupta contra terorismului pare să nu aibă sfârșit. Noi nu putem de unii singuri să facem față și e important pentru noi că avem parteneri în acesta luptă, inclusiv R. Moldova”, a menționat diplomatul.

Premierul Filip, alături de membrii Guvernului, de asemenea au venit să comemoreze victimele atentatelor din 11 septembrie. „Este un gest omenesc. Suntem oameni și înțelegem că 11 septembrie 2001 a fost o zi tristă în istoria SUA. Noi suntem solidari cu SUA. Actele teroriste sunt cele mai groaznice crime, deoarece sunt greu de prevenit. R. Moldova va fi tot timpul alături de cei care au avut de suferit de pe urma actelor teroriste. Pornind de la potențialul și capacitățile pe care le avem, vom contribui la prevenirea și descoperirea unor astfel de crime”, a subliniat Pavel Filip.


La rândul său, președintele Igor Dodon i-a trimis o scrisoare omologului său din SUA, Donald Trump. „Tragedia care a lovit SUA în urmă cu 16 ani este o pagina tristă și plina de durere pentru întreaga istorie contemporană. Pe 11 septembrie 2001 am fost cu toții martorii unui adevăr – terorismul trebuie combătut în fiecare zi. În numele poporului R. Moldova și al meu personal, vreau să vă transmit un mesaj de încredere și suport față de poporul american. Dorindu-vă multă sănătate și noi succese în activitatea dumneavoastră de mare răspundere. Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea înaltei mele considerații”, se arată în mesajul lui Dodon.

Pe 11 septembrie 2001, cu patru atacuri sinucigaşe, membrii reţelei teroriste Al-Qaida au şocat Statele Unite şi lumea întreagă. Patru avioane de linie au fost deturnate. Trei au vizat clădirile simbol ale SUA, turnurile gemene World Trade Center din New York şi Pentagonul din Washington. Al patrulea s-a prăbuşit fără a-şi atinge ţinta, Casa Albă, numai datorită curajului echipajului şi călătorilor.

Americanilor le-a trebuit un deceniu pentru a-şi elimina cel mai mare inamic şi pentru a răzbuna victimele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Pe 1 mai 2011, Osama bin Laden, şeful al-Qaida, a fost ucis într-un imobil din apropierea capitalei Pakistanului, Islamabad, după aproape zece ani în care a fost ţinta operaţiunilor speciale americane. Moartea lui Bin Laden a însemnat enorm pentru americani, fiind văzută drept o victorie împotriva terorismului şi cel mai important succes al serviciilor secrete.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md