19:54:30 24.08.2019
 
Stiri

Candidat UNIC al PSRM și „ACUM” la Primăria Chișinău? „Dacă va fi creată majoritate parlamentară, poate să se meargă cu un candidat unic. Năstase - NU”

Alegeri 2018 24.05.2019 12:01 Vizualizări1442 Autor: Ziarul National
Candidat UNIC al PSRM și „ACUM” la Primăria Chișinău? „Dacă va fi creată majoritate parlamentară, poate să se meargă cu un candidat unic. Năstase - NU” facebook

Socialiștii ar fi gata să discute cu Blocul „ACUM” chiar și o candidatură comună la funcția de primar general al municipiului Chișinău, în cazul în care cele două entități politice vor ajunge la un acord de formare a unei alianțe de guvernare.

O propunere în acest sens a fost făcută de liderul neformal al PSRM, Igor Dodon.

Întrebat dacă tot Ion Ceban îl va înfrunta pe Andrei Năstase în cursa pentru Primăria Chișinău, Dodon a declarat: „Dacă va fi creată majoritate parlamentară, poate să se meargă cu un candidat unic. Nu știu. Vedem. Vor participa socialiștii sau nu în alegerile locale – evident că vor participa. Vor înainta sau nu propriul candidat la alegerile primarului – evident că vor înainta. În cazul creării unei majorități parlamentare, se poate de discutat orice formulă. Dar în cadrul unei alianței stabile, nu minoritare”.

Totuși, Dodon a răspuns cu un „nu” categoric, atunci când a fost întrebat dacă socialiștii ar fi gata să-l sprijine pe Andrei Năstase la Primăria Chișinău

În cadrul aceleiași emisiuni, Igor Dodon a mai spus că socialiștii nu iau în calcul o coaliție cu Partidul Democrat, deși liderii celor două formațiuni au identificat priorități comune în cadrul unei întrevederi la Președinție.

„Ședința Consiliului Republican din 12 aprilie a PSRM a specificat foarte clar – „ACUM” sau alegeri anticipate. Altă soluție nu este examinată. Să presupunem că democrații ar fi gata să accepte tot ce cerem noi de la „ACUM”. Atunci socialiștii ar fi puși într-o situație. Ce fac? Nu știu. La această etapă, socialiștii nu examinează coaliția cu PD. Se pot schimba sau nu lucrurile? Cea mai importantă perioadă va fi 3-7 iunie. Sunt sigur că 9 iunie este termenul-limită. În acest caz, în ultima săptămână va fi săptămâna când va fi luată decizia finală dacă se creează o guvernare sau se dizolvă Parlamentul. Probabil până la sfârșitul săptămânii o să am o discuție neformală cu toți deputații PSRM. Nu exclud că la începutul lunii iunie o să aibă loc ședința Consiliului Republican al PSRM pentru a lua decizia finală. Nu văd premise să se ajungă la o discuție cu PD. PD vrea să guverneze singur. PD e ca și „ACUM”. Democrații consideră că doar ei știu cum să guverneze țara. Aceștia de la „ACUM” tot vor singuri”, a conchis șeful statului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Aurel 24.05.2019 13:51

Vai de capul lor bre....

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md