14:34:29 27.01.2021
 
Stiri

Când trebuie Igor Dodon să-i predea CHEILE de la birou Maiei Sandu. Răspunsul ex-președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase

Actualitate 19.11.2020 12:43 Vizualizări3979 Autor: Ziarul National
Când trebuie Igor Dodon să-i predea CHEILE de la birou Maiei Sandu. Răspunsul ex-președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat imediat după pierderea alegerilor că va râmâne în funcție până în ultima zi de mandat, 23 decembrie curent, iar până atunci are toate împuternicirile prevăzute de lege. Fostul președintele al Curții Constituționele, Alexandru Tănase, îi dă dreptate lui Dodon, dar spune că „oricum el nu are competențe legale de a face ce vrea”.

Citește și: Dodon CONTESTĂ victoria Maiei Sandu și anunță că NU va părăsi Reședința de la Condrița până pe 24 decembrie curent. „Alegătorii mei mă întreabă cu LACRIMI de ce să nu contestăm aceste rezultate... Eu sunt președinte în exercițiu...”

„Există prevederi constituționale foarte clare, care prevăd că președintele ales își preia mandatul după învestire, dar acest lucru se va întâmpla după ce expiră mandatul actualului președinte. Mandatul președintelui Dodon expiră, dacă nu greșesc, în luna decembrie, pe data de 24. Până atunci mandatul lui nu este limitat, dar oricum el nu are competențe legale de a face ce vrea.

Citește și: CALCULELE unui deputat: Aflarea în funcție a lui Igor Dodon până la 24 decembrie ne va cost peste PATRU MILIOANE de lei: „Trebuie să plece împreună cu serviciile secrete RUSEȘTI implicate în campania electorală”

Poate să mai dea niște distincții de stat, poate să mai semneze niște decrete, în fond, el nu este limitat în exercitarea mandatului său în această perioadă de timp, spre deosebire de parlament sau alte instituții care, aflându-se pe final de mandat, au anumite limitări, președintele nu le are”, a menționat Tănase într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

Citește și: Dodon este îndemnat să-și facă BAGAJELE și să renunțe la mașinile cu GIROFAR mai devreme de 24 decembrie

Citește și: VIDEO, NO COMMENT // „Igor Nicolaevici, poate vă ocupați cu strângerea BAGAJULUI de la Condrița. Aveți mai multe kulioașe, mai puneți TUȘONKA rămasă în beci, conservele, cele câteva TONE de vin...”

Totodată, fostul președinte al CC spune că procedura de învestire a Maiei Sandu poate avea loc mai devreme de 24 decembrie.

„Procedura de învestire poate să aibă loc și mai repede, eu nu văd o problemă în sensul acesta, e o chestiune mai mult protocolară, dar, din punct de vedere juridic, intră în funcțiune predarea dosarelor, hai să zic eu așa, a cheilor de la Președinție, urmează să aibă loc după ultima zi de mandat a președintelui actual”, a conchis Tănase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

ion 19.11.2020 14:29

Lui Kulioc i se vor invineti degetele pina atunci, tot tinindu-se de fotoliu.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md