23:24:56 22.05.2024
Stiri

​Cancelarul Austriei încearcă să-i facă loc lui Putin, acuzat de CRIME de război, la masa negocierilor. Nehammer: „Nu poate exista pace fără Rusia”

Actualitate 11.04.2024 17:57 Vizualizări741 Autor: Ziarul National
​Cancelarul Austriei încearcă să-i facă loc lui Putin, acuzat de CRIME de război, la masa negocierilor. Nehammer: „Nu poate exista pace fără Rusia” APA


Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, într-un interviu, că este convins că Rusia trebuie adusă la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Nehammer a remarcat, într-un interviu pentru ziarul german Zeit, că războiul din Ucraina poate fi încheiat doar prin dialog cu Rusia. Prin urmare, discuțiile cu acesta sunt inevitabile, consideră oficialul austriac, conform Ukrainska Pravda.

„Nu poate exista pace fără Rusia”, a subliniat Nehammer.

Cancelarul și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că războiul ar putea deveni mai extins și mai incontrolabil.

,,La început, s-a vorbit despre furnizarea de muniție și arme pentru apărare. Apoi multe tabuuri au încetat brusc să fie tabu. Așa că sunt trimise tancuri și acum chiar și avioane de luptă", a adăugat el.

„Ucraina a fost invadată, ceea ce înseamnă că negocierile cu Rusia pot funcționa doar cu participarea Ucrainei”, a subliniat Nehammer.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia nu va participa la inaugurarea Summitului pentru Pace din Elveția din iunie. Cu toate acestea, unii „reprezentanți ai continentelor” vor transmite Moscovei detalii specifice „planului de pace”.

La 10 aprilie, guvernul elvețian a anunțat că va găzdui o conferință de două zile la nivel înalt privind reglementarea războiului din Ucraina – cunoscută sub numele de Summit-ul pentru pace – la mijlocul lunii iunie.

Rusia a susținut că nu va participa la discuțiile din Elveția, afirmând că „Formula Păcii” este neviabilă și nu ia în considerare interesele Rusiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md