04:35:12 03.03.2024
Stiri

Biroul Politici de Reintegrare CONDAMNĂ „mișcările” din Transnistria: „Este o provocare menită să răspândească panică în societate”

Actualitate 21.03.2022 12:58 Vizualizări2266 Autor: Ziarul National
Biroul Politici de Reintegrare CONDAMNĂ „mișcările” din Transnistria: „Este o provocare menită să răspândească panică în societate” Biroul Politici de Reintegrare


Anunțul de astăzi privind pretinsa minare a școlilor din Transnistria este „o provocare”, menită să „creeze tensiuni și panică în societate”, afirmă reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău.

„Este o provocare absolut evidentă, menită să răspândească panică și să creeze tensiuni și adversitate în societate. Condamnăm cu vehemență acest tip de acțiuni, mai ales că cei vizați au fost copiii, și sperăm că făptașii vor fi identificați și trași la răspundere cât mai repede”, se arată într-un comentariu al instituției conduse de vicepremierul Oleg Serebrian, oferit Ziarului NAȚIONAL.

Amintim că așa-zisul minister de interne de la Tiraspol a anunțat că mai multe instituții de învățământ din stânga Nistrului au fost evacuate în această dimineață, după ce administrațiile școlilor ar fi primit mesaje de la pretinși „naționaliști moldoveni”, potrivit cărora sediile acestora ar fi minate.

CITIȚI și FOTO // PROVOCARE de proporții în Transnistria. Pretinși naționaliști ar fi anunțat în limba RUSĂ că mai multe școli ar fi MINATE: „Nu mai tolerăm să fim ocupați de ruși...”


Ulterior, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că nu a fost găsită nicio bombă, iar mesajul fals ar fi fost trimis din afara Transnistriei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md