16:29:15 25.07.2024
Stiri

BERD va ajuta R. Moldova să-și modernizeze serviciile poștale, sistemul de alimentare cu energie termică din capitală, precum și Portul Liber Internațional Giurgiulești. Recean: Suportul BERD este prețios în realizarea agendei europene a Guvernului

Actualitate 14.06.2024 13:24 Vizualizări1168 Autor: Ziarul National
BERD va ajuta R. Moldova să-și modernizeze serviciile poștale, sistemul de alimentare cu energie termică din capitală, precum și Portul Liber Internațional Giurgiulești. Recean: Suportul BERD este prețios în realizarea agendei europene a Guvernului


Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) discută cu autoritățile de la Chișinău proiecte privind optimizarea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în capitală, modernizarea operațională a serviciilor poștale, precum și activitatea Portului Liber Internațional Giurgiulești.

Premierul Dorin Recean a declarat astăzi, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții BERD, că suportul financiar și de expertiză al acestei instituții financiare ajută autoritățile de la Chișinău să realizeze agenda europeană.

„Trebuie să intensificăm dialogul nostru strategic pentru a eficientiza și grăbi realizarea proiectelor de infrastructură, de fortificare a guvernanței sectorului bancar și a capacităților instituțiilor publice”, a menționat premierul.

Interlocutorii au mai discutat despre importanța dezvoltării sectorul privat, prin oferirea de proiecte avantajoase de finanțare, în colaborare cu sectorul bancar, în mod special fiind menționată necesitatea susținerii agriculturii și asigurărilor pentru fermieri.

Oficiul reprezentanţei permanente a BERD la Chişinău a fost deschis în anul 1996 și de atunci au fost semnate acorduri pentru finanțarea a circa 173 de proiecte, în valoare de peste 2,3 miliarde de euro. În prezent, în Republica Moldova sunt active 68 de proiecte, în valoare de 1,2 miliarde de euro, în sectoarele financiar-bancar, infrastructură de drumuri și feroviară, energie, agricultură, managementul deșeurilor și altele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md