06:16:51 10.09.2025
Stiri

STUDIU // Băuturile fierbinți pot crește riscul de cancer esofagian

Social 10.10.2019 10:01 Vizualizări1938
STUDIU // Băuturile fierbinți pot crește riscul de cancer esofagian
Poză simbol

Băuturile fierbinți pot crește riscul de cancer esofagian, arată Studiul din anul 2019, publicat de International Journal of Cancer.

Cercetătorii au numit băuturile „foarte calde” în cazul temperaturii de peste 60 de grade Celsius și „calde” pentru temperaturile sub 60 de grade Celsius. La finalul studiului, s-a costatat că, în cazul consumului a 700 ml de ceai „foarte cald” pe zi a crescut șansele de cancer esofagian cu 90%, comparativ cu aceeași cantitate zilnică de ceai rece sau călduț.

„Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi calde. Cu toate acestea, conform raportului nostru, este recomandabil să așteptați până când băuturile se răcesc”, a afirmat doctorul Farhad Islami.

Mai frecvent sunt supuse riscul apariției cancerului esofagian persoanele de sex masculin, cei cu vârsta peste 55 ani și persoanele care au o dietă bogată în carne procesată, însă săracă în fructe și legume.

Autor:
Top stiri

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte