06:53:01 20.06.2024
Stiri

Băncile comerciale, societățile de asigurări și companiile cu capital de stat din R. Moldova, obligate să instituie comitete de audit

Actualitate 31.03.2023 12:40 Vizualizări1278 Autor: Ziarul National
Băncile comerciale, societățile de asigurări și companiile cu capital de stat din R. Moldova, obligate să instituie comitete de audit


Întreprinderile de interes public vor fi obligate să instituie comitete de audit, iar controlul de audit va avea loc pe durata întregului an, spre deosebire de misiunile de audit obișnuite, inclusiv cele efectuate de Curtea de Conturi sau de controalele făcute de comisia de cenzori.

Este vorba despre băncile comerciale, societățile de asigurări, companiile listate la Bursa de Valori, precum și unele categorii de companii care au în proprietate capital de stat, în funcție de capitalul social, numărul de angajați și cifra de afaceri.

Parlamentul a votat vineri în cea de-a doua lectură un proiect de modificare a legislației care are scopul de a îmbunătăți activitatea de audit în cadrul entităților de interes public.

Potrivit modificărilor la Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, Legea privind societățile pe acțiuni, Legea privind societățile cu răspundere limitata, dar și în alte acte normative, Comitetul de audit se constituie în mod obligatoriu de către entitățile de interes public și funcționează potrivit prevederilor legislației, statutului societății și regulamentului comitetului de audit al societății.

De asemenea, actul normativ conține măsuri de atragere și de motivare a specialiștilor calificați în domeniile de activitate contabilă și de audit în componența comitetelor de audit.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md