22:15:43 29.05.2023
Stiri

Băncile comerciale, societățile de asigurări și companiile cu capital de stat din R. Moldova, obligate să instituie comitete de audit

Actualitate 31.03.2023 12:40 Vizualizări1075 Autor: Ziarul National
Băncile comerciale, societățile de asigurări și companiile cu capital de stat din R. Moldova, obligate să instituie comitete de audit


Întreprinderile de interes public vor fi obligate să instituie comitete de audit, iar controlul de audit va avea loc pe durata întregului an, spre deosebire de misiunile de audit obișnuite, inclusiv cele efectuate de Curtea de Conturi sau de controalele făcute de comisia de cenzori.

Este vorba despre băncile comerciale, societățile de asigurări, companiile listate la Bursa de Valori, precum și unele categorii de companii care au în proprietate capital de stat, în funcție de capitalul social, numărul de angajați și cifra de afaceri.

Parlamentul a votat vineri în cea de-a doua lectură un proiect de modificare a legislației care are scopul de a îmbunătăți activitatea de audit în cadrul entităților de interes public.

Potrivit modificărilor la Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, Legea privind societățile pe acțiuni, Legea privind societățile cu răspundere limitata, dar și în alte acte normative, Comitetul de audit se constituie în mod obligatoriu de către entitățile de interes public și funcționează potrivit prevederilor legislației, statutului societății și regulamentului comitetului de audit al societății.

De asemenea, actul normativ conține măsuri de atragere și de motivare a specialiștilor calificați în domeniile de activitate contabilă și de audit în componența comitetelor de audit.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md