22:20:42 29.09.2020
 
Stiri

Banca Mondială ar putea oferi un împrumut de 40 de milioane de dolari pentru MODERNIZAREA învățământului superior din R. Moldova

Social 22.01.2020 16:16 Vizualizări1846 Autor: Ziarul National
Banca Mondială ar putea oferi un împrumut de 40 de milioane de dolari pentru MODERNIZAREA învățământului superior din R. Moldova


Banca Mondială ar putea oferi R. Moldova un împrumut de 40 de milioane de dolari pentru modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Mai exact, banii ar urma să fie cheltuiți până în 2025 pentru îmbunătățirea calității învățământului superior din republică în concordanță cu necesitățile actuale și cele de perspectivă ale pieței muncii la nivel național și internațional.

Beneficiarii proiectului vor fi universitățile publice și colegiile pedagogice din Republica Moldova, iar domeniile strategice - programe cu profil pedagogic, inginerie, tehnologii informaționale, medicină.

Proiectul își propune să unifice sistemul e-admitere, să certifice cadrul național al calificărilor, să crească numărul de programe cu acreditare națională și internațională, să identifice și aprobe un mecanism de finanțare în învățământul superior, să crească numărul de parteneriate dintre universitățile publice și agenții economici.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare (Proiectul Învățământul Superior) între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md