16:58:15 25.07.2024
Stiri

„Bălți Arena”, zonă de caiac-canoe, stație de epurare a apelor uzate, cartiere modernizate sau rețele de alimentare cu apă și canalizare: Guvernul promite schimbări majore în „capitala de la Nord”, până în 2028

Actualitate 21.06.2024 13:25 Vizualizări1227 Autor: Ziarul National
„Bălți Arena”, zonă de caiac-canoe, stație de epurare a apelor uzate, cartiere modernizate sau rețele de alimentare cu apă și canalizare: Guvernul promite schimbări majore în „capitala de la Nord”, până în 2028


Municipiul Bălți ar urma să fie transformat într-un adevărat centru urban până în anul 2028, iar investițiile anunțate de autoritățile centrale se vor ridica la circa 2,7 miliarde de lei.

Mai exact, în următorii patru ani, centrul municipiului Bălți, inclusiv zona pietonală, va fi modernizat, vor fi reabilitate și extinse rețelele de apeduct și canalizare, va fi construită o nouă stație regională de epurare a apelor uzate și vor fi modernizate cartierele blocurilor de locuințe multietajate.

Acțiunile sunt prevăzute în Programul Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare pentru anii 2024 – 2028, aprobat astăzi de Guvern.

Documentul mai prevede construcția unui complex sportiv multifuncțional de importanță națională, de tipul „Bălți Arena”, precum și renovarea, dar și dotarea zonei de recreere „Caiac-Canoe”.

De asemenea, urmează a fi consolidată și lărgită activitatea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Regional NORTEK, ca hub antreprenorial regional în domeniul industriilor creative. În același timp, vor fi îmbunătățite condițiile de activitate în Zona Economică Liberă Bălți, pentru a atrage investitori strategici noi.

Programul mai presupune sprijinirea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți în transformarea acesteia într-un centru universitar internațional.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, drei Spînu, circa 260 de milioane de lei vor fi alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, contribuția autorităților publice locale va constitui peste 21 de milioane de lei, iar 2,4 miliarde de lei urmează a fi identificate la partenerii de dezvoltare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md