05:32:45 01.04.2020
 
Stiri

Autoritățile vor să RENUNȚE la prepararea bucatelor în școli: Serviciile de alimentare a elevilor ar putea fi puse pe seama unor agenți economici

Social 26.02.2020 12:33 Vizualizări1071 Autor: Ziarul National
Autoritățile vor să RENUNȚE la prepararea bucatelor în școli: Serviciile de alimentare a elevilor ar putea fi puse pe seama unor agenți economici JC
Poză simbol


Serviciile de alimentare a elevilor în școlile din R. Moldova ar putea fi externalizate de la 1 septembrie 2020, responsabile de pregătirea și livrarea bucatelor în instituțiile de învățământ fiind desemnate anumite companii specializate, strict monitorizate de instituțiile publice în ceea ce privește calitatea produselor.

Subiectul a fost pus astăzi în discuție la Guvern, în cadrul ședinței fiind analizată experiența acumulată în cadrul proiectului implementat în UTA Găgăuzia și a proiectului pilotat timp de un an în instituțiile de învățământ din raionul Strășeni.

Responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au prezentat informația despre nivelul de pregătire a 900 de instituții de învățământ pentru alimentarea unui număr mai mare de elevi și au precizat că majoritatea instituțiilor necesită dotări cu mobilier și veselă, iar 254 din ele în general nu dispun de cantină.

Premierul Ion Chicu a solicitat responsabililor să facă o inventariere a capacităților existente în instituțiile școlare și să fie elaborată lista necesităților, pentru a fi asigurată alimentarea elevilor din clasele gimnaziale - clasele V-IX.

De asemenea, prim-ministrul a anunțat că va invita la discuție agenții economici specializați în producerea și livrarea hranei pentru a verifica capacitatea lor de a prelua alimentarea copiilor începând cu anul școlar nou.

„Trebuie să identificăm posibilități de a alimenta gratuit elevii din ciclul gimnazial și hrana trebuie neapărat să fie sănătoasă, echilibrată și variată”, a declarat Ion Chicu, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md