02:35:35 30.05.2020
 
Stiri

Autoritățile secesioniste de la Tiraspol își testează bolnavii de COVID-19 și primesc medicamente de la Chișinău, dar tratează malul drept al Nistrului ca fiind „străinătate”, plasând în carantină orice cetățean care ajunge pe malul stâng

Politică 06.04.2020 15:38 Vizualizări1524 Autor: Ziarul National
Autoritățile secesioniste de la Tiraspol își testează bolnavii de COVID-19 și primesc medicamente de la Chișinău, dar tratează malul drept al Nistrului ca fiind „străinătate”, plasând în carantină orice cetățean care ajunge pe malul stâng


Circulația între malurile Nistrului a fost restricționată de partea transnistreană în contextul situației epidemiologice, creând mai multe probleme pentru locuitorii din Zona de Securitate, acuză Biroul pentru Politici de Reintegrare de la Chișinău.

Mai exact, partea transnistreană impune izolarea la domiciliu pentru 14 zile a persoanelor ce traversează linia administrativă, ca venind din „zonă de risc”, cu excepția unor categorii de cetățeni convenite între Chișinău și Tiraspol, printre care fermierii ce au terenuri dincolo de traseul Râbnița-Tiraspol, colaboratorii penitenciarelor, ai serviciilor de urgență și de întreținere a rețelelor electrice și de gaze.

Cu toate acestea, Asociația „Promo-LEX” a relatat despre reținerea de zilele trecute a doi șoferi de pe ambulanță care activează la Spitalul raional din Dubăsari de către așa-zisa miliție transnistreană, fapte care se întâmplă în plină pandemie de COVID-19, când persoanele suspecte din regiunea transnistreană sunt testate la Chișinău, autoritățile constituționale ale R. Moldova au trimis două camioane cu medicamente la Tiraspol și au instruit mai mulți specialiști de pe malul stâng al Nistrului cum să efectueze teste pentru COVID-19.

CITIȚI și Șapte persoane din Transnistria, instruite la Chișinău cum să efectueze teste pentru COVID-19 la Tiraspol, iar angajați de la ANSP, detașați la laboratorul din Bălți

Biroul pentru Politici de Reintegrare susține că restricțiile impuse de transnistreni s-au răsfrânt și asupra personalului din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

Vicepremierul Cristina Lesnic a însoțit astăzi 20 de angajați de la Gimnaziul internat pentru copii orfani din orașul Tighina, subordonat Chișinăului, pentru a-și ridica salariile la un bancomat din localitatea Varnița. Aceștia au fost transportați organizat cu un autobuz școlar, cu respectarea regulilor antiepidemiologice, păstrând distanța socială în transport, fiind dotați cu măști și mănuși medicinale, dezinfectanți.

Autobuzul a fost însoțit de colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Bender, iar întreaga procedură a fost monitorizată și de către reprezentanții OSCE și ai Oficiului Avocatului Poporului.

Marți, pe 7 aprilie, își vor ridica salariile profesorii din liceele cu predare în limba română din stânga Nistrului în baza unei proceduri similare. Ulterior, modalitatea de achitare a salariilor pedagogilor din stânga Nistrului va fi decisă în funcție de evoluția situației epidemiologice și prelungirea măsurilor restrictive impuse de Comisia pentru Situații Excepționale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

aurel 06.04.2020 17:18

Intalniri de piar ale lui Dodon cu liderul separatist, stampila pentru exporturi, acces liber prin aeroport, cedari de 30 ani in fata separatistilor, procurarea energiei electrice pentru intretinerea separatismului, etc. Unde esti Dodoane, de ce nu intervii de fiecare data cand separatistii isi bat joc de compatriotii nostri?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md