01:42:18 03.03.2021
 
Stiri

Autoritățile de la Chișinău INTERZIC călătoriile elevilor peste hotare

Social 26.02.2020 19:00 Vizualizări750 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău INTERZIC călătoriile elevilor peste hotare


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunţat miercuri, 26 februarie, că interzice organizarea deplasărilor, călătoriilor elevilor, studenților și angajaților din instituțiile de învățământ în afara țării. Măsurile au fost impuse de situaţia creată în lume în legătură cu răspândirea coronavirusului de tip nou (COVID-19), transmite Moldpres.

Potrivit ministerului, „în cazul întoarcerii din țările/regiunile unde circulă coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, iar la apariția simptomelor clinice de infecție este obligatorie adresarea la medicul de familie”.

Pentru a asigura securitatea, protecţia vieţii şi sănătăţii copiilor, elevilor, studenților și angajaților instituțiilor de învățământ, MECC a solicitat respectarea în şcoli a metodelor de profilaxie epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii, precum şi a coronavirusului de tip nou.

De asemenea, ministerul a cerut administraţiilor instituţiilor de învăţământ să informeze toţi elevii, studenții, părinții și angajații despre situația în cauză.

„În situaţia creată este imperios necesară respectarea condițiilor de igienă personală, inclusiv spălatul pe mâini cu apă și săpun, utilizarea prosoapelor de unica folosință, interzicerea exercitării funcțiilor de serviciu de către personalul cu simptome de gripă sau infecții acute ale căilor respiratorii. În acest scop se va efectua triajul epidemiologic în instituţiile de învățământ, reținerea la domiciliu de către părinți a copiilor cu afecțiuni respiratorii acute, iar în caz de nevoie aceştia să fie spitalizaţi”, indică surse de la Ministerul Educaţiei.

În caz de apariție a focarelor de gripă și infecții respiratorii acute în instituțiile de învățământ, se va informa imediat centrul de sănătate publica locală și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md