21:02:21 22.07.2018
 
Stiri

Autoritățile de la Chișinău au DOVEZI că Rusia acordă paşapoarte cetăţenilor din stânga Nistrului în care scrie locul naşterii „RMN”

Politică 09.02.2018 10:40 Vizualizări3015 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău au DOVEZI că Rusia acordă paşapoarte cetăţenilor din stânga Nistrului în care scrie locul naşterii „RMN”

Spicherul Andrian Candu susține că Moscova recunoaște, tacit, că regiunea transnistreană ar fi un teritoriu separat de R. Moldova, chiar dacă oficial susține altceva. Oficialul a subliniat că o dovadă în acest sens este faptul că autoritățile rusești eliberează paşapoarte locuitorilor din regiunea transnistreană, iar în acte este indicat locul nașterii „republica moldovenească nistreană” și nu R. Moldova.

„Instituţiile noastre de drept au identificat foarte multe paşapoarte ruseşti eliberate persoanelor care s-au născut în regiunea transnistreană şi în care la locul naşterii scrie „republica moldovenească nistreană”. Adică cum, cineva în Rusia recunoaşte că regiunea transnistreană e separată? Cum rămâne atunci că recunoaştem integritatea teritorială?”, a declarat Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Fabrika”, de la Publika TV.

În același context, președintele Parlamentului afirmă că nu e un secret pentru nimeni că administraţia de la Tiraspol e controlată de Federaţia Rusă. „Tot ce se întâmplă în Transnistria e cu amestecul Federaţiei Ruse. Armata, muniţiile sunt ale Federaţiei Ruse. Sunt şi decizii ale organizaţiilor internaţionale privind retragerea şi recunoaşterea implicării Federaţiei Ruse. În același timp, nu sunt mişcări ca să se rezolve problema”, punctează Candu.

De asemenea, sursa citată a amintit și de faptul că Moscova s-ar implica în finanţarea unor politicieni de la Chişinău. „Vă aduceţi aminte de ce a fost arestat şi acuzat Bolboceanu? Bolboceanu este un fost coleg în Parlament, care a fost reţinut în flagrant, când primea bani din partea unor persoane pentru anumite informaţii şi pentru aşa-numita tentativă de corupere inclusiv a unor deputaţi. Este vorba de serviciile secrete ale Federaţiei Ruse”, a conchis spicherul Candu.

Amintim că ieri, 63 de deputați au votat Declarația politică a Parlamentului privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din R. Moldova, propusă de un grup de deputați PD, popular-europeni și neafiliați.

În Declarație, Parlamentul se arată îngrijorat de intensificarea atacurilor la adresa securității informaționale a R. Moldova din partea Federației Ruse, care denigrează republica, instituțiile, oficialii, dar și cetățenii R. Moldova. Totodată, deputații consideră „neîntemeiată” Declarația adoptată în Duma de Stat a Federației Ruse la adresa guvernării din R. Moldova, care ar demonstra, de fapt, imixtiunea politicului rus în conținutul programelor difuzate de Federația Rusă în R. Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 09.02.2018 11:11

Adri-anus Ilici, pruncul sifiliticului Ilici si finul abject al Nasului infect care are pasaport TrasntitoNistrean, bate apa-n piua si piua-n apa. De ce grohaie KKanu impotriva Farazoanei Rasiste? De aia! Nasul Cosa Nostra a suferit o infrangere catastrofala in UE, in SUA. De aia speculeaza umbla dea- hara cu manevrele astea de culise pe care le mobilizeaza spre a se face "simpatici" Occidentului. Bai nemernicilor, complotistilor, impotentilor, criminalilor, nu puneti pe acelasi cantar tara cu asasinul Plahoit prins la stramtoare-inchisoare vs paduchele-lat din frunte! Locul rusofilului Plahoit, bufonul Ocultei si cetatean al Farmazoanei Rasiste, este in cea mai pestilentiala bolgie a Infernului.

Mihai 09.02.2018 22:48

Nu e un secret ca "administratia" de la Tiraspol face afaceri ilegale cu "autoritatile" de la Chisinau.Aceste "autoritati", printre care si Candu,ce fac cand cumpara energie electrica de acolo (cu toate ca au contract cu Ucraina!) si subventioneaza bugetul separatistilor,care altfel nu facea fata? De ce,Candule,permiteti sa fie folosit Aeroportul Chisinau pentru rotatia trupelor ruse,de ce permiteti sa li se aduca munitii si echipament? Tot Rusia e de vina?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md