06:52:03 19.06.2024
Stiri

Austria, grant de 2 000 000 de euro pentru reducerea sărăciei în R. Moldova

Actualitate 23.05.2024 10:35 Vizualizări934 Autor: Vitalie Hadei
Austria, grant de 2 000 000 de euro pentru reducerea sărăciei în R. Moldova


Guvernul de la Viena va oferi R. Moldova un grant de 2 000 000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru noul program țintit de reducere a sărăciei, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, care se află într-o vizită în Austria.

„La Viena m-am revăzut cu bunul meu prieten, ministrul omolog austriac, Johannes Rauch. Am discutat despre mai multe oportunități de susținere a sistemului de protecție socială din R. Moldova. În cadrul unui nou program țintit să reducă sărăcia, R. Moldova va beneficia din partea Guvernului Austriei de un grant nerambursabil în valoare de aproximativ 2 000 000 de euro”, a comunicat ministrul Buzu.

Potrivit lui, grantul oferit de Austria va contribui la dezvoltarea măsurilor pentru reducerea și prevenirea sărăciei sau pentru atenuarea consecințelor socio-economice negative ale crizelor multiple pentru persoanele afectate de sărăcie și grupurile vulnerabile; asigurarea disponibilității, accesului, calității și accesibilității serviciilor de îngrijire și sănătate; măsuri pentru incluziunea socială; măsuri pentru promovarea unei vieți independente, fără discriminare pentru persoanele cu dizabilități; prevenirea și combaterea violenței de gen; măsuri pentru combaterea sărăciei copiilor și promovarea sănătății și bunăstării copiilor prin îmbunătățirea participării lor materiale și sociale; măsuri pentru securitatea socială a grupurilor vulnerabile și afectate de sărăcie și extinderea sistemelor de protecție socială.

„I-am mulțumit lui Johannes Rauch pentru susținerea necondiționată și suportul continuu acordat țării noastre, pentru frumoasa colaborare pe dimensiunea socială și mi-am exprimat dorința de a continua colaborarea prin noi proiecte de asistență, schimb de experiență și consolidare a capacităților instituțiilor publice din sistemul social”, a conchis Alexei Buzu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md