10:23:17 01.10.2020
 
Stiri

ATENȚIE! Un nou tip de ESCROCHERIE în R. Moldova: Cetățenii sunt telefonați de pretinși angajați ai băncilor care le cer datele de la card, după care îi lasă FĂRĂ bani. O femeie, FURATĂ de peste o sută de mii de lei

Actualitate 13.08.2020 15:55 Vizualizări1068 Autor: Ziarul National
ATENȚIE! Un nou tip de ESCROCHERIE în R. Moldova: Cetățenii sunt telefonați de pretinși angajați ai băncilor care le cer datele de la card, după care îi lasă FĂRĂ bani. O femeie, FURATĂ de peste o sută de mii de lei
Poză simbol


Telefonează victimele, se prezintă drept angajați ai băncilor din R. Moldova și le cer datele cardurilor, după care le lasă fără bani.

Așa a pățit recent o femeie din R. Moldova, care a alertat oamenii legii, după ce de pe card i-au dispărut peste 5,5 mii de euro, echivalentul a peste 108 mii de lei.

Victima le-a spus polițiștilor că a fost telefonată de mai mulți inși care s-au prezentat angajați ai instituțiilor bancare și au convins-o să le prezinte datele de pe cardul acesteia, după care au sustras mijloacele financiare.

Poliția a reținut, pe 11 august curent, un suspect în vârstă de 37 de ani care se afla în Chișinău. Insul a mai fost anterior judecat pentru infracțiuni patrimoniale.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Având în vedere cazurile tot mai numeroase de escrocherie, oamenii legii îi îndeamnă pe cetățeni să nu divulge NIMĂNUI, nici măcar personalului băncii, informațiile personale sau datele cardului bancar, cum ar fi numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line.

Petru a verifica dacă într-adevăr sunteți telefonați de la bancă, sunați personal la numerele de telefon indicate pe website-urile băncilor comerciale sau la cele indicate pe cardurile bancare.

Totodată, verificați lunar extrasul de cont, iar dacă apar tranzacții suspecte, adresați-vă imediat reprezentanților băncii care vă deservește.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md