03:34:27 20.09.2019
 
Stiri

Asociaţia Obştească „Parlamentul-90”, îngrijorată de evenimentele politice de la Chișinău: „Recunoaștem învestirea legală şi legitimă a Guvernului, în frunte cu Maia Sandu”

Politică 12.06.2019 11:17 Vizualizări1015 Autor: Ziarul National
Asociaţia Obştească „Parlamentul-90”, îngrijorată de evenimentele politice de la Chișinău: „Recunoaștem învestirea legală şi legitimă a Guvernului, în frunte cu Maia Sandu”

Asociaţia Obştească „Parlamentul-90” (Parlamentul Independentei) îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia creată în ultimele zile în eşaloanele de vârf ale puterii de la Chişinău.

„Pornind de la această situaţie şi având în vedere voinţa poporului, exprimată prin alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, validarea mandatelor de deputat la 9 martie curent si constituirea legala a parlamentului la 21 martie, AO „Parlamentul-90” recunoaşte:

1 Formarea organelor directorii ale Parlamentului în strictă concordanţă constituţională şi legitimitatea actelor adoptate de legislativ începând din 8 iunie 2019.

2 Învestirea legală şi legitimă a Guvernului, în frunte cu Maia Sandu. Legalitatea şi legitimitatea Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova a fost recunoscută şi apreciată de UE, SUA, Rusia şi alte state ale Uniunii Europene”, se arată într-un comuncat emis de către Asociaţia Parlamentul 90.

AO „Parlamentul-90” cheamă organele administrative de drept şi autorităţile statului de toate nivele la respectarea Constituţiei şi legislaţiei în vigoare, la susţinerea instituirii ordinii de drept.

„Chemăm de asemenea deputaţii fracţiunii PDM să contribuie la asigurarea accesului paşnic al Guvernului format, în sediile ministerelor şi instituţiilor statului pentru a-şi exercita atribuţiile. Chemam cetăţenii să dea dovadă de calm şi raţiune, iar partidele la dialog politic in cadrul legal al Republicii Moldova”, se mai spune în comunicatul citat de TVR.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Denis 12.06.2019 15:26

Noi vrem o tara integra, dar nu federalizare care ne-o pune pe gat Dodon si cei care s-au autodeclarat ca noua conducere.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md