03:25:45 13.11.2018
 
Stiri

Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali o apără pe Valentina Buliga: Cei care au încălcat procedurile în raport cu pensionarul Dogotari trebuie să răspundă

Social 06.09.2018 16:38 Vizualizări553 Autor: Ziarul National
Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali o apără pe Valentina Buliga: Cei care au încălcat procedurile în raport cu pensionarul Dogotari trebuie să răspundă

Reprezentanții Asociației Naționale a Experților și Asistenților Sociali din R. Moldova (ANEASM) susțin că au analizat minuțios situația în care fosta ministră Valentina Buliga a fost agresată în 2014 de Mihai Dogotari, dar și decizia CEDO prin care s-a constat că bătrânul a fost internat forțat la Spitalul de Psihiatrie. În rezultat, ANEASM a adoptat o rezoluție prin care „condamnă orice acțiune de violență îndreptată împotriva femeilor, indiferent de statut or funcție ocupată”.

„Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Moldova vine în susținerea Valentinei Buliga, în cazul cu implicarea pensionarului Mihai Dogotari. Condamnăm orice acțiune de violență îndreptată împotriva femeilor, indiferent de statut or funcție ocupată.

Referitor la condițiile în care dl Dogotari a fost plasat în spitalele de psihiatrie din Bălți și Chișinău pentru perioada examinării gradul de responsabilitate la momentul comiterii agresiunii, deja avem o hotărâre a CEDO. Cei care au încălcat procedurile urmează să răspundă conform legii”, se arată într-un comunicat plasat pe pagina de Facebook.

Reprezentanții ANEASM spun că o cunosc bine pe Valentina Buliga și că e o „luptătoare activă împotriva oricăror forme de violență, o promotoare și susținătoare fidelă a drepturilor omului”.

„Asta a demonstrat nemijlocit prin activitatea ei de promovare a politicilor de stat relevante în domeniul egalității de gen și a respectării drepturilor umane fundamentale. Reiterăm poziția noastră fermă împotriva oricăror forme de violență în bază de gen. Femeile din R. Moldova trebuie să se simtă în siguranță în orice moment, indiferent dacă se află în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, în locurile publice, or acasă, în familie”, se mai spune în comunicatul Asociației.

Amintim că partidele de opoziție au cerut demisia deputatei Valentina Buliga, după ce CEDO a constatat că bătrânul a fost internat ilegal la Spitalul de Psihiatrie. De partea cealaltă, Valentina Buliga spune că nu dânsa s-a ocupat de anchetarea pensionarului care a lovit-o acum patru ani în timpul unei întâlniri cu cetățenii.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Ilie 06.09.2018 17:18

Era si evident ca Buliga nu e vinovata pentru ca mosneagul a lovit-o, insa asta nu e o piedica pentru ca PAS si PPDA sa-si faca un pic de PR electoral.

Mihai 06.09.2018 17:34

Unii nu știu că defapt sunt vinovate organele competente, dar nu Valentina Buliga.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md