01:27:42 21.04.2024
Stiri

ASD a stabilit PREȚURILE pentru amenajarea trecerilor de pietoni în preajma grădinițelor, ȘCOLILOR sau spitalelor: 36 000 de lei trecere pietonală obișnuită și 80 000 de lei trecerea pietonală supraînălțată

Actualitate 17.03.2023 12:58 Vizualizări1493 Autor: Ziarul National
ASD a stabilit PREȚURILE pentru amenajarea trecerilor de pietoni în preajma grădinițelor, ȘCOLILOR sau spitalelor: 36 000 de lei trecere pietonală obișnuită și 80 000 de lei trecerea pietonală supraînălțată


Î.S ,,Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a elaborat două scheme-tip detreceri pietonale, coordonate cu Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP), care urmează să fie construite/amenajate, la solicitarea Administrației Publice Locale, în proximitatea instituțiilor de menire socială - grădinițe, școli, licee, spitale. Instituția a stabilit și prețurile pentru amenajarea trecerilor de pietoni.

„Obiectivul principal în implementarea acestor acțiuni are drept scop obligația conducătorilor auto de a reduce viteza de circulație până la 30 km/h în preajma instituțiilor de menire socială. Astfel, conform schemelor menționate, trecerile pietonale urmează să fie construite de către S.A ,,Drumuri” din teritoriu în zonele unde fluxul de pietoni este sporit sau în preajma instituțiilor de învățământ. Acestea vor fi de două tipuri: trecere pietonală standart; trecere pietonală supraînălțată”; se arată într-un comunicat de presă al ASD.

Costul estimativ al unei treceri pietonale simple, cu instalarea indicatoarelor și aplicarea marcajului rutier (alb-roșu) este de cca 36 000 de lei, iar al unei treceri pietonale supraînălțate - aproximativ 80 000 de lei.

„Î.S ,,Administrația de Stat a Drumurilor” este deschisă spre colaborare cu autoritățile publice locale. Astfel, schemele elaborate vor putea fi utilizate și de APL pentru identificarea și amenajarea trecerilor pietonale pe drumurile comunale și străzile din localitate, sporind astfel siguranța tuturor utilizatorilor drumului. Sursa de finanțare va fi asigurată din mijloacele fondului rutier”, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md