23:40:52 01.12.2020
 
Stiri

Andrei Năstase, mesaj pentru UNIONIȘTI: „Trebuie să parcurgem cu încredere distanța care ne desparte de momentul pe care cu toții ni-l dorim. Mi-am asumat să aduc R. Moldova către România și asta o vom face”

Actualitate 22.10.2020 11:21 Vizualizări891 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase, mesaj pentru UNIONIȘTI: „Trebuie să parcurgem cu încredere distanța care ne desparte de momentul pe care cu toții ni-l dorim. Mi-am asumat să aduc R. Moldova către România și asta o vom face” Facebook


Candidatul Platformei „DA” la funcția de președinte, Andrei Năstase, susține că, în calitate de șef al statului, va avea susținerea Guvernului României în demersurile sale de realizare și implementare a unor măsuri, care să permită accelerarea unor procese așteptate de cetățenii R. Moldova, inclusiv reducerea termenului de acordare a cetățeniei române, elaborarea rapidă a mecanismului de angajare facilă a cetățenilor R. Moldova la lucru în România, finalizarea a sute de proiecte de înfrățire între localități din România și R. Moldova, cu lansarea concomitentă a unor importante proiecte de infrastructură și, nu în ultimul rând, facilitarea comerțului mic transfrontalier pe ambele maluri ale Prutului.

„Sunt omul care a asumat, cu mulți ani în urmă, o relație sinceră și foarte strânsă cu România și am afirmat de fiecare dată că dezvoltarea societății noastre nu se va putea face fără a avea aproape România și UE. Am studiat în România. Cei mai buni prieteni și parteneri ai mei locuiesc în stânga precum și în dreapta Prutului, iar relația extraordinară pe care Platforma „DA” o are cu Partidul Național Liberal, partidul care conduce astăzi România, nu face altceva decât să valideze consistența, conținutul și valoarea proiectului nostru, Moldova de Mâine”. Alături de colegii mei și împreună cu partenerii noștri din România am demarat deja un program de înfrățiri a tuturor comunităților noastre cu localități din România. Aceasta consider eu că înseamnă înfrățirea concretă: lansarea de proiecte comune, implementarea de expertiză românească și accesarea de fonduri nerambursabile care ajung în satele și orașele noastre”, scrie Năstase într-o postare pe Facebook.

Candidatul afirmă că întărirea parteneriatului strategic dintre România și R. Moldova este una dintre preocupările sale permanente: „Și amintesc aici doar de proiectul SMURD sau de lupta dusă contra contrabandei de la frontiera noastră, redusă în doar 3 luni de activitate la cel mai jos nivel în ultimii 10 ani. Putem face împreună mult mai multe lucruri bune pentru comunitățile noastre, pentru susținerea parcursului ferm către democrația autentică la care năzuiesc oamenii din R. Moldova, pentru edificarea statului de drept și implementarea unui program autentic de reforme instituționale”.

Andrei Năstase a precizat că România este pregătită să angajeze resurse importante pentru finanțarea a diferite proiecte alături de R. Moldova, inclusiv la nivel interministerial și nu doar ca proiecte punctuale, comunitare, dar toate bunele intenții vor fi condiționate de fermitatea cu care se vor implementa reformele atât de necesare pentru emanciparea și dezvoltarea R. Moldova după principii democratice și europene.

„În „Moldova de mâine” va exista o cale ferată modernă care să lege direct Chișinăul de București, aceasta fiind una dintre marile noastre dorințe încă de pe vremea în care eram studenți la Iași. O infrastructură de transport racordată normal între cele două maluri de Prut va face posibilă consolidarea și dezvoltarea relațiilor noastre economice și sociale, așa cum dezvoltarea unor proiecte culturale de anvergură va contribui la reunirea noastră, a tuturor, în spațiul comun geografic, istoric și cultural al devenirii noastre și care ne aparține, dar și căruia îi aparținem, de drept. Trebuie să parcurgem cu încredere distanța care ne desparte de momentul pe care cu toții ni-l dorim. Metru cu metru, ceas cu ceas, proiect cu proiect! Mi-am asumat să aduc Moldova către România și asta o vom face! Faptele mele stau mărturie! Eu am construit durabil și am reclădit, eu am unit dintotdeauna oamenii! Nu știu altfel. Iată de ce vă îndemn, frați unioniști, să nu renunțăm sub nici o formă la dorințele, aspirațiile și visurile noastre seculare, mai ales acum, când putem fi atât de aproape de ceea ce ne-am propus”, a conchis Andrei Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md