04:07:48 09.05.2021
 
Stiri

Ana Guțu, convinsă că doar Unirea poate salva R. Moldova: „​Nu poate o societate dezorientată pe parcursul a două secole, influențată profund de propaganda rusească, să genereze politicieni responsabili și integri”

Actualitate 28.04.2021 17:59 Vizualizări1313 Autor: Ziarul National
Ana Guțu, convinsă că doar Unirea poate salva R. Moldova: „​Nu poate o societate dezorientată pe parcursul a două secole, influențată profund de propaganda rusească, să genereze politicieni responsabili și integri”


Republica Moldova este un stat în derivă identitară, iar confruntarea politică dintre forțele proruse și cele românești, proeuropene, nu va fi stăvilită foarte curând.

„Nu poate o societate dezorientată pe parcursul a două secole, influențată profund de propaganda rusească, să genereze politicieni responsabili și integri”, spune Ana Guțu, profesor universitar și prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova.

Astăzi, Curtea Constituțională din R. Moldova se va pronunța asupra legalității stării de urgență, existând posibilitatea declanșării alegerilor anticipate în această vară.

În schimb, „dacă se va merge pe scenariul confruntării taberelor politice, cu încălcarea flagrantă a principiilor statului de drept, putem asista la escaladarea situației sociale interne”, afirmă Ana Guțu într-un interviu acordat pentru SpotMedia.ro.

Întrebată cum s-a ajuns la o situația actuală în R. Moldova, Ana Guțu a spus că „Republica Moldova post-comunistă a moștenit cea mai mare problemă a Basarabiei interbelice – orientarea geostrategică a acestui teritoriu, care a fost masacrat de-a lungul istoriei prin deznaționalizare”, iar politicienii refuză să spună cetățenilor adevărul.

„Republica Moldova este un stat în derivă identitară, unde majoritatea politicienilor au preferat să spună minciuni cetățenilor sau să le spună ceea ce doresc ei să audă și nu purul adevăr – că suntem români și punctum, că viitorul nostru este alături și împreună cu România. (...) Uite că istoria bate politica: nu poate o societate dezorientată pe parcursul a două secole, influențată profund de propaganda rusească, să genereze politicieni responsabili și integri. (...) La fiecare ciclu politic, când are loc schimbarea puterii, tot ne pare că e ultima luptă, cea mai importantă, decisivă, după care vom intra în normalitate”, a comentat Ana Guțu.

În concluzie, Ana Guțu consideră că doar Unirea României cu R.Moldova va aduce normalitate în stânga Prutului.

„Niciun basm de tipul edificării națiunii civice moldovenești, fără memorie, fără istorie, fără limbă, fără valori referențiale naționale nu va aduce nici fericirea, nici pacea socială în Republica Moldova. Consider sincer, cu toată fermitatea gândirii mele de profesor și om politic, că doar unificarea celor două state românești – România și Republica Moldova – va aduce starea de normalitate, civilizația, prosperitatea în teritoriul dintre Prut și Nistru”, a conchis Guțu.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md