23:37:14 18.02.2019
 
Stiri

Ambasadorul SUA la Chișinău face LUMINĂ: Cum și când s-a ajuns la terenul fostului Stadion Republican pentru noul sediu al misiunii diplomatice

Politică 14.06.2018 15:39 Vizualizări1578 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA la Chișinău face LUMINĂ: Cum și când s-a ajuns la terenul fostului Stadion Republican pentru noul sediu al misiunii diplomatice

Ambasada SUA în R. Moldova este în căutarea unui nou sediu deja de zece ani, iar acum un an i-au fost propuse mai multe locații din Chișinău. În prezent, misiunea diplomatică americană este în proces de negocieri pentru terenul ales - cel al fostului Stadion Republican de pe str. Tighina din Chișinău.

Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, dă asigurări că prețul de piață al terenului care ar să fie cumpărat va fi verificat independent, iar procesul - unul transparent.

„Ambasada SUA a fost deschisă în Moldova acum 26 de ani. Noi am ocupat aceeași locație până când aceasta a devenit insuficientă pentru a găzdui ambasada noastră și tot personalul. Procesul de căutare a unui nou spațiu durează de mai bine de zece ani. Am redus căutările la câteva locații acceptabile și care sunt în vânzare. Negocierile noastre continuă. (...) Noi am analizat multe proprietăți libere din Chișinău și procesul nostru, care este unic pentru toate ambasadele de peste hotare, necesită o analiză detaliată inginerească, geologică și de securitate. În fiecare caz, ne implicăm în negocieri transparente, bazate pe o verificare independentă a prețului de piață pentru terenul ales. Acum noi suntem în procesul de negociere pentru terenul ales. Vreau să subliniez că prețul de piață al oricărui teren pe care ar urma să-l cumpărăm va fi verificat independent, într-un proces transparent. Acest proces transparent este folosit de către Guvernul SUA în toată lumea pentru ambasadele noastre și noi sperăm că acesta va fi un model pentru modul în care trebuie să se desfășoare tranzacțiile imobiliare în Chișinău.”, a declarat Excelența Sa într-un interviu pentru „Agora”.

James Pettit a oferit și câteva detalii despre viitorul sediu: „Noile caracteristici ale Ambasadei SUA sunt interesante – se lucrează cu arhitecții și inginerii locali pentru a determina ce poate fi construit în limitele spațiului și cum aceasta poate reflecta aspectul, spiritul și istoria locului. Noile facilități sunt și „eco-friendly”, astfel noi sperăm că noua Ambasadă va fi una dintre cele mai „verzi” clădiri din Chișinău, fiind un exemplu pentru alte noi proiecte”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Ion 14.06.2018 16:07

YANKEE GO HOME...

Cornel 14.06.2018 17:01

Moldova necesita o ambasada SUA , pentru a consolida si mai tare relatiile cu acest stat si pentru a atinge un nou nivel , de cooperare intre state!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

11.02.2019 09:13 Nicolae Negru Unde se întâlnesc pro-Moldova lui Pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md