11:39:56 14.07.2020
 
Stiri

Ambasadorul României la Chișinău: Avem o datorie sfântă să transmitem mai departe generațiilor viitoare bogăția limbii române

Știri 31.08.2017 12:40 Vizualizări1345 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României la Chișinău: Avem o datorie sfântă să transmitem mai departe generațiilor viitoare bogăția limbii române


Celebrarea concomitentă a limbii române la Chișinău și București demonstrează încă o dată că între ambele maluri ale Prutului există o profundă unitate de etnie, de limbă, de istorie, a declarat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, într-un interviu difuzat joi de Radio Chișinău, cu ocazia marcării la 31 august a Zilei „Limba Noastră”, sărbătoare națională dedicată limbii române în Republica Moldova.

„Pe ambele maluri ale Prutului — în România și Republica Moldova — sărbătorim astăzi (joi) unul dintre simbolurile noastre fundamentale — limba română. Marcarea concomitentă a acestei sărbători dovedește încă o dată, dacă era nevoie, unitatea de limbă, de cultură și etnie, care leagă inseparabil România și Republica Moldova”, a declarat Daniel Ioniță.

„Nu este deloc întâmplător faptul că a fost aleasă această sărbătoare pentru că și în felul acesta, de fapt, demonstrăm că există între noi o legătură profundă”, a subliniat el. „Prin limba română putem să contribuim la sporirea valorilor culturale la nivel european și prin limba română, de fapt și noi, din România, și cetățenii din Republica Moldova se pot racorda la sistemul european de valori. Cu toții avem o datorie sfântă să transmitem mai departe generațiilor viitoare bogăția limbii române și valorile comune care ne-au consfințit perenitatea în zona noastră geografică și ne-au făcut remarcați și apreciați în cultura europeană și universală", a afirmat diplomatul român, citat de Agerpres.

Cu această ocazie, ambasadorul României la Chișinău i-a felicitat pe toți cei care vorbesc limba română și a recitat poemul „În limba ta" de Grigore Vieru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md