07:59:26 02.10.2023
Stiri

Ambasadele Germaniei și Franței îndeamnă politicenii din R. Moldova să nu încalce Constituția: „Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”

Actualitate 24.04.2021 10:39 Vizualizări2465 Autor: Ziarul National
Ambasadele Germaniei și Franței îndeamnă politicenii din R. Moldova să nu încalce Constituția: „Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”


Ambasadele Germaniei și Franței în R. Moldova se declară „îngrijorate” de situația din Republica Moldova, în special de încercările de a schimba componența Curții Constituționale, încălcând astfel Constituția.

„Ambasadele Franței și Germaniei reiterează atașamentul lor față de respectarea ordinii constituționale în Republica Moldova. Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor prin mijloace democratice, cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”, se arată într-un mesaj al celor două misiuni diplomatice.

CITIȚI și DOC // Curtea Constituțională a SUSPENDAT decizia majorității PSRM-ȘOR: „Domnica Manole rămâne PREȘEDINTA Curții Constituționale”

Mesaje asemănătoare au fost făcute publice, pe parcursul zilei de vineri, când majoritatea socialiștilor și a Partidului „ȘOR” din Parlament și-au anulat hotărârea din 2019 prin care Domnica Manole a fost desemnată judecător constituțional și au înlocuit-o cu Boris Lupașcu, de Ambasada SUA, Delegația UE și Ambasada României în R. Moldova.

De asemenea, acțiunile din Parlamentul de la Chișinău au fost taxate de președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consilului European, Charles Michel etc.

„Actiunile de astazi ale Parlamentului împotriva Constituției Republicii Moldova constituie un atac flagrant împotriva independenței justiției. Chemăm toți actorii politici să respecte pe deplin Constituția și Supremația Legii”, a scris Michel pe Twitter.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md