22:07:53 17.04.2024
Stiri

Ambasadele Germaniei și Franței îndeamnă politicenii din R. Moldova să nu încalce Constituția: „Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”

Actualitate 24.04.2021 10:39 Vizualizări2557 Autor: Ziarul National
Ambasadele Germaniei și Franței îndeamnă politicenii din R. Moldova să nu încalce Constituția: „Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”


Ambasadele Germaniei și Franței în R. Moldova se declară „îngrijorate” de situația din Republica Moldova, în special de încercările de a schimba componența Curții Constituționale, încălcând astfel Constituția.

„Ambasadele Franței și Germaniei reiterează atașamentul lor față de respectarea ordinii constituționale în Republica Moldova. Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor prin mijloace democratice, cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”, se arată într-un mesaj al celor două misiuni diplomatice.

CITIȚI și DOC // Curtea Constituțională a SUSPENDAT decizia majorității PSRM-ȘOR: „Domnica Manole rămâne PREȘEDINTA Curții Constituționale”

Mesaje asemănătoare au fost făcute publice, pe parcursul zilei de vineri, când majoritatea socialiștilor și a Partidului „ȘOR” din Parlament și-au anulat hotărârea din 2019 prin care Domnica Manole a fost desemnată judecător constituțional și au înlocuit-o cu Boris Lupașcu, de Ambasada SUA, Delegația UE și Ambasada României în R. Moldova.

De asemenea, acțiunile din Parlamentul de la Chișinău au fost taxate de președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consilului European, Charles Michel etc.

„Actiunile de astazi ale Parlamentului împotriva Constituției Republicii Moldova constituie un atac flagrant împotriva independenței justiției. Chemăm toți actorii politici să respecte pe deplin Constituția și Supremația Legii”, a scris Michel pe Twitter.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md