01:30:51 08.12.2023
Stiri

România, ÎNGRIJORATĂ de acțiunile unor partide politice de la Chișinău împotriva Curții Constituționale din Republica Moldova

Actualitate 23.04.2021 18:37 Vizualizări1464 Autor: Ziarul National
România, ÎNGRIJORATĂ de acțiunile unor partide politice de la Chișinău împotriva Curții Constituționale din Republica Moldova


Ambasada României la Chișinău a luat notă „cu îngrijorare” de acțiunile unor partide politice de la Chișinău împotriva Curții Constituționale din Republica Moldova, inclusiv încercările acestora de modificare a componenței sale.

Potrivit unui comunicat de presă al misiunii diplomatice, toate aceste demersuri denotă „o lipsă de respect față de prevederile constituționale și afectează direct independența Curții Constituționale”.

CITIȚI și Situație FIERBINTE în R. Moldova: Ambasadorul SUA, întâlnire de URGENȚĂ cu Maia Sandu. „Încercare NECONSTITUȚIONALĂ de a submina CC prin eliminarea Domnicăi Manole”. Reacția șefului Delegației UE de la Chișinău

„Reamintim tuturor actorilor politici de la Chișinău importanța consolidării statului de drept și necesitatea evitării în consecință a oricăror decizii de natură să afecteze principiile democratice”, susține Ambasada României.

Amintim că, astăzi, majoritatea parlamentară de la Chișinău, formată din deputații socialiști, ai Partidului „ȘOR” și transfugi democrați, susținută „politic” de liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, a votat mai întâi o declarație privind „caracterul captiv al Curții Constituționale”, apoi a anulat decizia prin care Parlamentul a votat-o pe Domnica Manole judecător constituțional în 2019 și a înlocuit-o cu fostul procuror Boris Lupașcu.

Ultimele două decizii au fost contestate la Curtea Constituțională.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md