12:38:37 08.04.2020
 
Stiri

Alexandru Fetescu, candidat PLDM la funcția de primar general: „Doar participarea MASIVĂ la vot poate asigura un primar și consiliu reprezentativ”

Partide/Comunicate 15.10.2019 14:20 Vizualizări461 Autor: Ziarul National
Alexandru Fetescu, candidat PLDM la funcția de primar general: „Doar participarea MASIVĂ la vot poate asigura un primar și consiliu reprezentativ” facebook


Doar participarea masivă la vot poate asigura municipiului Chișinău un primar și un Consiliu Municipal reprezentativ. Anume de aceasta are nevoie orașul. Totodată, candidații ar fi bine să se solidarizeze, indiferent de viziunile politice, pentru a rezolva problemele orașului. Opinia a fost expusă de Alexandru Fetescu, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?, runda a doua”, organizate de Agenția de presă IPN.

Candidatul susține că, la fel ca și toți chișinăuenii, se confruntă cu aceleași probleme – stă în ambuteiaje dimineața și seara, se deplasează pe aceleași drumuri și trotuare sparte etc. De asemenea, ca și ceilalți, suferă din cauza birocrației excesive existente la nivel municipal. Și în tot acest cerc vicios, principala verigă care trebuie eliminată, în opinia sa, este corupția din cadrul Primăriei închegată cu birocrație, care a adus instituția la o stare de nefuncționalitate.

Împreună cu echipa, vine cu un program politic și cu un plan de acțiuni, care urmează să fie definitivate cu participarea cetățenilor. Principalii piloni pe care se axează programul este administrarea digitalizată, parcuri curate, infrastructura care să conecteze oamenii, suburbii urbanizate, dar și cultura, care să guverneze Chișinăul.

Alexandru Fetescu declară că anume el este cea mai bună candidatură pentru Primăria Chișinău, deoarece cuvântul care-l descrie este sinceritatea și nu face promisiuni deșarte. Potrivit lui, problemele care le are acum orașul s-au acumulat pe parcursul ultimilor zece ani și timp de un mandat de patru ani va fi complicat de rezolvat, dar el împreună cu echipa sa este gata pentru acest lucru.

Ceea ce îl bucură, spune candidatul, este faptul că în această campanie cheltuielile concurenților sunt mai mici decât în alte campanii și în mai puține spații se atestă afișaje electorale. Totodată, este gravă neînregistrarea de către organele electorale a unui concurent, care a adunat zece mii de semnături. În opinia sa, aceasta este sfidare totală a drepturilor locutorilor din Chișinău de a susține un candidat independent, lucru inadmisibil. De asemenea, se atestă folosirea resurselor administrative, dar și a simbolurilor de stat în materialele promoționale.

În altă ordine de idei, concurentul electoral, spune că atestă solidarizarea unor concurenți în campania electorală față de nedreptatea care se întâmplă în Chișinău, prin evitarea de a se denigra reciproc sau a a-și pune întrebări incomode. „Asta vine din convingerea proprie că, suflând în lumânarea altuia, nu faci ca a ta să lumineze mai tare”, menționează Alexandru Fetescu.

Candidatul PLDM a îndemnat chișinăuenii să meargă la vot și să aleagă conștient.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md