07:05:31 06.12.2021
Stiri

Alecu Reniță: Statul român trebuie să-și REGÂNDEASCĂ finanțarea pentru R. Moldova

Actualitate 01.04.2021 09:44 Vizualizări5306 Autor: Ziarul National
Alecu Reniță: Statul român trebuie să-și REGÂNDEASCĂ finanțarea pentru R. Moldova


De Ziua Unirii Basarabiei cu Patria-Mamă - România, în centrul Chișinăului, la monumentul lui Ștefan cel Mare, a fost autorizată o expoziție antiromânească, în care o grupare extremistă emanată din incubatoarele serviciilor străine a promovat tezele istoriografiei rusești că în 1918 Basarabia, chipurile, ar fi fost anexată de România.

Mulți dintre românofobii din R.Moldova dețin cetățenia română, au depus jurământ de credință României și sunt organizați la Chișinău și în republică de a promova românofobia și ura față de tot ce este românesc.

A ascunde această realitate este descurajant și contraproductiv procesului de integrare a R. Moldova în spațiul românesc și european. Atenționez că acest fenomen creează probleme grave în societate și fac apel către autoritățile românești.

Se cere cât mai urgent:

1.De regândit finanțarea R. Moldova de către statul român. Zeci, sute și mii de demnitari moldoveni, împreună cu instituțiile lor, sunt în esență antiromânești. Fariseismul și fățărnicia lor nu au margini. După ce ei scot bani din bugetul României și își fac nume în comunitatea lor, promovează din umbră românofobia. Am văzut cu ochii mei microbuzele românești pentru elevii basarabeni cu drapelul Rusiei pe ele, nu mai zic că jumătate din ele în luna mai țin agățate simbolul agresiunii rusești - panglica colorado sau „Sf. Gheorghe”. În discuții particulare, mulți dintre ei hulesc România și îi vorbesc de rău pe români;

2.Revin asupra propunerii mele ca moldovenilor profitori, care beneficiază de cetățenia română, de studii gratuite pentru odraslele lor, de îndemnizații pentru copiii lor și continuă să defăimeze România, să promoveze indirect sau direct românofobia prin oamenii lor - să le fie retrasă cetățenia română;

3.Să fie organizată o cercetare sociologică în comunitățile în care primăriile din R. Moldova au primit ajutoare de milioane de lei din partea poporului român, iar comunitatea, în majoritatea ei, nu vrea să audă de români și România. Ei îl privesc pe Putin ca pe un salvator și îl așteaptă să refacă „soiuzul”. În genere, până nu se face reforma teritorial-administrativă în R. Moldova, nu înțeleg de ce contribuabilul din România trebuie să întrețină cele 900 de primării din R. Moldova și să vină în satele lor să le repare acoperișul și să le vopsească gardurile. Pe moldovenii fățarnici, pe demnitarii fariseici, care tratează Țara noastră - România ca pe o sursă de stors bani și doar bani, iar ca recunoștință să promovezi ura sau disprețul față de români, chiar nu pot înțelege de ce li se dau zeci de mii de euro.

Fără o regândire de ansamblu a relațiilor dintre România și R. Moldova, a ajutorului oferit cu generozitate de poporul român cetățenilor din R. Moldova, rezultate în modernizarea, europenizarea și românizarea firească a societății din stânga Prutului nu sunt posibile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Așa e ! 01.04.2021 10:02

E regretabil, dar și adevărat...

ion 01.04.2021 12:00

Autorul are perfecta dreptate, trebuie luat la evidenta fiecare fariseu ostil Romaniei si urmasii lui, sanctionati kuliocarii milionari ingrati si stopata finantarea "socialismului" din banii Romaniei, Europei si SUA.

Ion 01.04.2021 19:12

Legea redobandirii este prea lejera. Ar trebui ca cei care sunt dovediti in delict de opinie (direct sau pe retele sociale) sa le fie retrasa cetatenia romana daca a fost acordata prin redobandire odata documentate iesirile anti romanesti.

Veteran-Echip 01.04.2021 22:17

Domnul A. Reniţă are perfectă dreptate, dar ea nu e completă, pentru că cetîţenia română o primesc şi persoane care nu cunosc limba română, dar şi persoane din Transnistria care activează în structurile separatiste şi care pe români îi numesc fascişti. Iar aceste fapte dovedesc că serviciile respective ale României dau dovadă de pasivitate şi mâine-pomâne s-ar putea ca Ţara să se pomenească cu o agenură rusească solidă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md