10:39:50 21.04.2021
 
Stiri

FARISEISMUL autorităților de la Chișinău: Bani de la București versus expoziții cu informații denigratoare la adresa României

Actualitate 31.03.2021 15:49 Vizualizări934 Autor: Ziarul National
FARISEISMUL autorităților de la Chișinău: Bani de la București versus expoziții cu informații denigratoare la adresa României Ana Guțu


Autoritățile de la Chișinău, în frunte cu primarul Ion Ceban, au autorizat o „expoziție” a unei organizații moldoveniste care promovează retorica sovietică în raport cu identitatea românilor basarabeni.

Afișe pe care scrie că România ar fi „anexat” Basarabia au apărut pe gardul din spatele monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului chiar pe 27 martie, în ziua când s-au împlinit 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România, anexată peste 22 de ani de către Uniunea Sovietică în baza unei înțelegeri a lui Hitler și Stalin.

Fosta deputată Ana Guțu condamnă decizia autorităților locale de la Chișinău.

„Exact în ziua celebrării a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România, ONG-ul „Urmașii lui Ștefan”, o făcătură extremistă a stângii socialiste din Republica Moldova, a afișat panouri pe care scrie că România a ocupat Basarabia la 27 martie 1918. Asta în timpul când pe 27 martie 2021 veneau în Republica Moldova circa 51 000 doze de vaccin anti-Covid din România. Domnule pretor (Vadim Brânzaniuc - n.r.), cum rămâne cu cele 800 000 de euro oferite de Primăria sectorului 1 București pentru reabilitarea parcului Alunelu din Chișinău? Interesant, sunteți cetățean al României? Dar subalternii și colegii dumneavoastră care au autorizat „expoziția”?Rușine celor lipsiți de memoriei și de coloană vertebrală! Câți mai sunteți din această categorie, oploșiți prin instituțiile statului Republica Moldova?”, a întrebat Ana Guțu pe Facebook.
Menționăm că, pe 27 martie 1918, Sfatul Țării de la Chișinău a votat Unirea Basarabiei cu România. Basarabia, teritoriu românesc rupt din trupul vechii Moldove şi alipită de Rusia în 1812, a fost prima provincie care s-a unit cu România pentru a forma România Mare.

„În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. În puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama ei România. Trăiască unirea Basarabiei cu România de-a pururi şi totdeauna!", scria în actul semnat de preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ, vicepreşedintele Pantelimon Halippa și secretarul Sfatului Ţării, I. Buzdugan.

În mijlocul aclamaţiilor sălii, decizia a fost adusă la cunoştinţa primului ministru de la București Alexandru Marghiloman, care, în numele poporului român, al guvernului României şi al Regelui, a luat act de Declaraţie şi a primit Unirea.

Efectele Unirii au fost anulate la 28 iunie 1940, atunci când Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 31.03.2021 18:18

Dodoneii, ciobaneii, brinzaniuceii, "urmasii" si alti kuliocari cu cetatenie Romana trebuie identificati si sa le fie retrasa pentru a le mai tempera naravurile bolsevice si zelul subversiv.

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md