06:44:45 06.12.2021
Stiri

Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, politruci de la Kremlin!

Actualitate 26.10.2020 16:37 Vizualizări4843 Autor: Ziarul National
Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, politruci de la Kremlin!


Ambasada Federației Ruse de la Chișinău îndrăznește în mod cinic și perfid, a câta oară?, să aducă în spațiul public falsurile istoriografiei sovietice și să le impună în continuare în R. Moldova de pe pozițiile ei imperiale și șovine. O comemorare întârziată a ostașilor români de la cimitirul Mana, raionul Orhei, pe 23 octombrie, a dezlănțuit furia incubatorului de spionaj străin camuflat sub denumirea de Ambasada Federației Ruse din R. Moldova.

Evident că autoritățile antiromânești de la Chișinău, în frunte cu marioneta FSB-istă Igor Dodon, aplaudă și promovează orice minciună ieșită din gura ideologilor de la Kremlin. Din cauza lașităților îndelungate manifestate de Chișinăul oficial,parțial de Academia de Științe, în raport cu falsurile istoriografiei sovietice referitoare la evenimentele dramatice și tragice la care a fost supusă România după semnarea pactului criminal de Stalin și Hitler în august 1939, mă simt obligat să le amintesc restanțierilor șovini din Ambasada Federației Ruse de la Chișinău următoarele:

1.Moscova comunistă și Berlinul nazist sunt actorii de bază în declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial, în masacrarea a zeci de milioane de oameni și ruinarea țărilor băgate cu forța în conflagrația mondială;

2.La 28 iunie 1940, Uniunea Sovietică atacă România, dezmembrează poporul român și ocupă Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța;

3.Din primul an de ocupație sovietică a teritoriilor românești, populația pașnică, aproape 4 milioane de cetățeni români sunt supuși genocidului, terorii roșii, zeci de mii de oameni sunt arestați, deportați și asasinați;

4.La 22 iunie 1941, Armata Română a trecut Prutul și cu jertfă de sânge a eliberat teritoriul ei național de sub ocupația Uniunii Sovietice; ostașii care apără, luptă și mor pentru pământul strămoșilor sunt eroi, indiferent de regimuri și interpretări;

5.Toate documentele de arhivă din acea perioadă și studiile istoricilor onești arată foarte clar – agresiunea militară a Uniunii Sovietice la 28 iunie 1940 asupra României a obligat statul român să treacă Prutul la 22 iunie 1941 și să-și elibereze cetățenii supuși genocidului, să-și recupereze teritoriile ocupate de URSS;

6.Nu ne impuneți istoria voastră falsă despre Basarabia noastră, despre națiunea română, despre România noastră în epoca accesului la informație și arhive; citiți și recitiți Declarația de Independență a R. Moldova din 27 august 1991 și o să „descoperiți” adevărurile care vă frig, când v-am spus nu La revedere, ci – Adio!

7.Atacurile șovine și grobiene tot mai frecvente vă arată fața adevărată și ne obligă să definitivăm uriașa statistică de crime abominabile pe care le-ați comis împotriva ființei noastre naționale în anii de ocupație, să vă prezentăm nota de plată pentru pierderile incomensurabile pricinuite prin exterminarea elitelor basarabene, distrugerea patrimoniului cultural-natural și îndoctrinarea populației până la pierderea memoriei și falsificarea identității.

Deoarece Ambasada Federației Ruse a pus mâna pe instituțiile de bază din R. Moldova și a paralizat Parlamentul prin lacheul Dodon, fac apel la instituțiile academice, partidele europene și românești, la societatea civilă să reacționeze și să tempereze pofta „diplomaților ruși sub acoperire” să ne dicteze cine suntem, încotro să mergem și pe cine să votăm.

Stimați politruci de la Kremlin! De două sute de ani vă cerem un singur lucru – lăsați-ne în pace, lăsați-ne în legea noastră, cu neamul și istoria noastră, pe pământul nostru românesc.

Alecu Reniță, votant al Declarației de Independență față de imperiul rusesc

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Bravo, dle Reniță ! 26.10.2020 18:16

Sunteți un Om cu verticalitate, care spune lucrurilor pe nume. N.B. ... dar ”lăsață-ne in pace” cu ivanii nu merge. Până nu-i pui sârmă in bot nu se astâmpără.

Vasile 26.10.2020 20:40

Iata numai prin tacerea psdintelui ,guvernului si pidarii socialisti de asa lasitati trebue sa fie judecati prin spanzurare si aruncati din avion in tara lor dulce ce o pupa,n kur. Merita pedeapsa psdintelui Irakian.

jul 26.10.2020 21:29

Jos pălăria Alecu Reniță ! De-ar fi în Basarabia câteva duzine de bărbați destoinici precum Alecu Reniță, s-ar putea clădi o țară cu adevărat europeană în care să se trăiască după reguli create cu migală și trudă în creuzetul lumii civilizate și nu după apucături și dorințe instinctive belicoase și expansioniste ale unor pretinși ”salvatori ai popoarelor lumii”.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md