08:18:56 06.12.2021
Stiri

APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia Sandu: Niciun obiectiv politic nu poate fi mai presus decât viața cetățenilor

Actualitate 23.02.2021 08:19 Vizualizări15797 Autor: Ziarul National
APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia Sandu: Niciun obiectiv politic nu poate fi mai presus decât viața cetățenilor


APEL DE URGENȚĂ

Criza politică profundă și îndelungată nu poate justifica inactivitatea instituțiilor statului. Se cer măsuri urgente, care ar face funcțional Guvernul și domeniile sale de bază legate de viața și sănătatea oamenilor. Niciun obiectiv politic nu poate fi mai presus decât viața cetățenilor, care a ajuns în pericol de moarte pe timp de pandemie.

Adevărurile se cer spuse clar și pe înțelesul tuturor: sistemul medical din R. Moldova e aproape paralizat și continuă să suporte pierderi uriașe în resurse umane calificate. În fiecare săptămână mor medici, fără de care tratarea bolnavilor devine imposibilă. Ne închinăm în fața devotamentului lor impresionant față de oameni și profesia nobilă de medic. Faptele lor eroice și de sacrificiu sunt apreciate de pacienții responsabili, nu și de către putere. De rând cu medicii-eroi, au decedat peste 3 700 de cetățeni infectați de virusul ucigător.

În Chișinău spitalele sunt supraaglomerate, iar locuri libere în spital aproape că nu există pentru persoanele infectate de COVID-19. Ceea ce este la fel de alarmant -- pacienții cu alte boli grave nu au șanse să fie internați. Spitalele încep să devină inaccesibile, iar o parte din ele - să se transforme în lazareturi de groază.

Se cere să răspundem franc la întrebarea: de ce sistemul medical nu s-a reorganizat din martie anul trecut ca să facă față pandemiei? Se pot invoca un șir de cauze pretins obiective, dar esența dezastrului poate firezumată într-un răspuns foarte simplu – în goană după voturi, Igor Dodon s-a vrut „olecuțîcî doftor” și s-a autoproclamat „prezident pe sistemul medical și pe pandemie”. Exemplul lui prost de a călca în picioare regulile sanitare a creat în societate o atitudine iresponsabilă față de cerințele medicilor, iar indicațiile „prețioase” pe care el le dădea de pe pozițiile șefului „atotștiutor” a dezorganizat sistemul medical, împingându-l în dezordine, harababură și zăpăceală. Când a descoperit că lupta cu virusul înseamnă puține voturi, dar multă muncă, pricepere și resurse, Igor Dodon a plecat urgent „să se roage” pe muntele Athos, dar în realitate s-a dus la odihnă pe litoralul elen, unde o noapte de hotel costa 20 de mii de dolari.

Avem o sumedenie de probe că în perioada mandatului de președinte și a pandemiei, comportamentul lui Igor Dodon a fost unul batjocoritor, odios și profund criminal. Se cerea ca în ziua de 25 decembrie 2020, când trădătorul și-a pierdut imunitatea, să fie arestat și dat pe mâna justiției atât pentru „kuliok” și mulțimea de acte de corupție, cât, mai ales, pentru dezorganizarea sistemului medical și moartea a peste trei mii de pacienți. Invocarea unor aberații și înșelătorii publice că episodul „kuliok”, chipurile, filmat fără aprobare, nu poate servi ca probă juridică, e o insultă la adresa întregii societăți și demonstrează, o dată în plus, că justiția din R. Moldova e parte organică din rețeaua criminală, care a capturat instituțiile statului.

După anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, semnalam în săptămânalul „Literatura și Arta” că „Igor Dodon va lansa Planul B și va trage de timp ca să-și poată reorganiza rețele banditești din legislativ, economie, justiție și din Transnistria. Orice zi pierdută e în favoarea mafiei. Se cere decuplarea imediată și definitivă a lui Igor Dodon de la toate butoanele instituțiilor statului”.

Au trecut două luni de când cel mai corupt șef de stat din Europa și-a pierdut imunitatea, dar Procuratura, Justiția și noul Consiliu Suprem de Securitate nu au avut voință să aplice legea, lăsându-l pe Igor Dodon la libertate și dându-i posibilitate să organizeze la 16 decembrie, în Parlament, o adevărată lovitură de stat, de la care s-a dat startul acțiunilor subversive de paralizare a tuturor instituțiilor și domeniilor. Partenerii lui principali în sabotarea funcționării structurilor statale sunt Zinaida Greceanii, președinta Parlamentului, grupul diversionist camuflat sub numele de partidul socialiștilor și „inocenții” lui Șor. Pentru a începe să-și facă datoria cât de cât, deputații ar trebui să ceară chiar săptămâna aceasta demisia Zinaidei Greceanâi.

Poate la Președinție încă nu se prea cunoaște, dar fostul președinte, ghidat de serviciile secrete rusești și susținut de bandele locale de mafioți, convoacă miniștri și dă indicații din culise să fie stimulate anarhia, criminalitatea și nemulțumirile cetățenilor, să fie diminuată, prin orice mijloace, încrederea alegătorilor în Maia Sandu. Perdantul Igor Dodon, împreună cu sistemul lui banditesc, a declanșat un război de gherilă împotriva propriului popor, urmărind revanșa, răzbunarea și puterea deplină. El atacă în mod perfid peste tot, dar îndeosebi sistemul de sănătate publică, unde pandemia face ravagii.

Repet ceea ce am declarat pe 17 noiembrie 2020: „Atâta timp cât Igor Dodon se va afla la libertate, în R. Moldova nu va fi liniște, pace și înțelegere în societate”.

Fac un Apel de Urgență către doamna președinte Maia Sandu: sub presiunea pandemiei, dar și a unor „celule dodoniste”, situația din domeniul sănătății degradează vertiginos și poate degenera într-o catastrofă națională. Se cere convocarea neîntârziată a Consiliului Suprem de Securitate, care să găsească soluții la două chestiuni de interes major național:

    1.Numirea în fruntea domeniului sănătății a unei personalități puternice, cu voință, viziune profesionistă și capacități manageriale, care să facă față expansiunii periculoase a pandemiei. Fiecare zi amânată din cauza blocajului organizat de criminalii lui Dodon înseamnă pierderi de vieți omenești;

    2.Igor Dodon prezintă un imens pericol social. El se află în spatele paralizării activității Parlamentului, Guvernului și Justiției „independente”. Episodul „kuliok” este o probă incontestabilă, de bază, pentru izolarea, anchetarea și tragerea la răspundere penală a coruptului Igor Dodon.


Până vom stârpi sistemul corupt și vom învinge la alegerile parlamentare anticipate, mai avem nevoie de un lucru foarte necesar – să rămânem în viață și să participăm la vot. E rugămintea tuturor celor care v-au susținut și vă susțin în continuare.

Alecu Reniță, votant al Declarației de Independență

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


liuba 23.02.2021 09:22

Doamne, cit adevar in cele scrise de Dumneavoastra. Dar.. cine sa citeasca si mai ales sa ia atitudine. Sanatatea unei tari (sa zicem ca asa este) este obligatia oricarui sef de stat (fost sau actual). Se vede ca se vrea ca toto pensionarii sa plece intr-o alta lume ca ei sa scape de obligatia de a plati aceste pensii minuscule. Treziti-va fosti si actuali conducatori ai statului si dati-va seama ca sanatatea oamenilor trebuie sa va preocupe in primul rind. Sanatate tuturor.

ion 25.02.2021 16:54

Cu actuala justitie si procuratura slugarnica, Kulioc si ortacii lui se afla in deplina siguranta si vor continua actiunile subversive pina vor rasturna treuca.

danila 25.02.2021 18:44

...la puscarie cu kuliokarul cocalar!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md