14:48:09 22.05.2019
 
Stiri

Ajutor DIRECT de la UE pentru agenții economici din R. Moldova: Cum pot beneficia companiile moldovenești de sprijin pentru dezvoltarea capacităților de export pe piețele UE

Economie 18.11.2018 15:00 Vizualizări2773 Autor: Ziarul National
Ajutor DIRECT de la UE pentru agenții economici din R. Moldova: Cum pot beneficia companiile moldovenești de sprijin pentru dezvoltarea capacităților de export pe piețele UE

Uniunea Europeană anunță că va finanța un pachet de sprijin direct destinat unui număr de până la 75 de companii din R. Moldova, pentru a le ajuta să obțină un acces mai mare la piața UE.

Acest pachet este prevăzut într-un proiect de asistență tehnică - „Sprijin pentru Cadrul de Infrastructurii Calității în contextul DCFTA (Zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare) în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în cooperare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Sprijinul va fi oferit companiilor care exportă deja în UE, dar care doresc să afle mai multe despre modul în care se pot baza pe succesul lor printr-o mai bună înțelegere a reglementărilor, dar și companiilor care se gândesc la export, dar nu știu cum să înceapă și cred că reglementările ar putea fi prea complicate pentru a le depăși.

Pachetul de sprijin vizează furnizarea exactă a unei cantități de informații fiecărei companii ce are nevoie de piața europeană.

O echipă de experți naționali și internaționali va colabora cu fiecare companie și va conveni asupra unui program individual adaptat - ateliere, mese rotunde și discuții față în față.

Cele până la 75 de companii vor fi selectate înainte de sfârșitul lunii ianuarie 2019.

În perioada februarie – martie 2019, va fi stabilită o legătură cu fiecare companie, pentru a obține o perspectivă inițială asupra a ceea ce au nevoie. Implementarea integrală a pachetului va avea loc pe o perioadă de 12 luni, începând din martie 2019.

O companie care vrea sprijin în cadrul acestui proiect poate aplica completând formularul de aplicare în română, rusă sau engleză

Cererile trebuie depuse și primite înainte de ora 16.00 pe data de 14 decembrie 2018, la adresa: Minsiterul Economiei ți Infrastructurii, Piața Marii Adunări Naționale, 1, Chișinău, MD-2033, office No. 220. (în attenția dna. M.Ceresau).

Dacă aveți întrebări sau neclarități, puteți trimite mesaje, până la 20 noiembrie 2018, prin e-mail la următoarea adresă: support.quality@weglobal.org

Cererile vor fi examinate de un Comitet de experți de rang înalt în luna decembrie și toate companiile vor fi informate dacă cererea lor a avut succes până la sfârșitul lui ianuarie 2019.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md